AOAR propune noului Guvern 10 priorităţi pentru redresarea economiei

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) propune noului Guvern 10 priorităţi, printre care se numără reducerea semnificativă a obligaţiilor contabile(număr plăţi şi raportari pentru IMM-uri, precum şi scheme de creditare pentru firme productive)inovative.

De asemenea, pentru Fondurile UE, AOAR consideră importantă deblocarea funcţionarii POS CCE, precum şi finanţarea prioritară a proiectelor din cadrul Axei 3 Întreprinderi Mari (verificarea stadiului celor 80 proiecte acceptate de evaluatori, fără a exista finanţare).

În domeniul energiei, oameni de afaceri cer o evaluare a strategiei, definirea structurii de producere de energie electrică până în 2020, corelat cu politicile de supracompensare în domeniul energiei regenerabile eoliene şi solare în dauna celei pe baza de biomasă (50% pondere în UE).

Asociaţia Oamenilor de Afaceri consideră că este necesar să se elaboreze un program de Reindustrializare, concomitent cu orientarea ajutoarelor de stat către refacerea unor filiere industrial (ex.: industria textilă, industria prelucrătoare, îndeosebi cea care valorifica potenţialul resurselor naturale neregenerabile a României).

În cele 10 priorităţi sunt incluse: finanţarea inovarii şi preluării în producţie a unor produse concepute şi realizate în România, o strategie în domeniul sănătăţii care, alături de reforma sistemului public, să valorifice potenţialul "industriei halatelor albe" (export de servicii medicale private la nivel UE), precum şi flexibilizarea, în continuare, a legislaţiei muncii, susţinerea creării unui număr mai mare de locuri în industrii creative şi IT, veniturile superioare urmând a se realiza pe bază de competenţe superioare.

În documentul transmis de AOAR sunt trecute ca şi măsuri importante: aprobarea a 10 proiecte prioritare de nivel naţional (definire ofertei de parteneriat public privat), dar şi un buget multianual, în conformitate cu noua formă a Legii Finanţelor Publice, aliniată la directive le UE, ca bază a fundamentării investiţiilor publice.

O altă măsură pe care o sugerează oamenii de afaceri noului Guvern este finanţarea autorităţilor centrale pe bază de Politici Publice, cu fixarea unor obiective evaluate pe baza de indicatori (program de echilibrare bugetară locală, eşalonat până în 2020 , respectiv 2030, pentru toate judeţele, regiunile).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie