Apelul unui interpret din Basarabia către România: Suntem fraţi, nu mai suntem în Uniunea Sovietică

Basarabia duce „o luptă crâncenă cu regimul” de la guvernare care s-a dovedit a fi unul aproape dictator, este de părere interpretul Cătălin Josan.
Cătălin Josan, interpret basarabean
Cătălin Josan, interpret basarabean (Epoch Times România)

Cătălin Josan, unul din foarte puţinii interpreţi basarabeni prezenţi la protestele din Piaţa Marii Adunări Naţionale, face „APEL CĂTRE INSTITUŢIILE MEDIA din ROMÂNIA să monitorizeze şi să reflecte intens criza socio-politică din Republica Moldova.” În timpul protestelor, acesta i-a bucurat cu melodii româneşti pe manifestanţii care rămâneau să doarmă în corturile din „Orăşelul Demnităţii”.

În opinia lui Cătălin Josan, Basarabia are nevoie de susţinerea de peste Prut, întrucât lupta cu sistemul oligarhic de la guvernare a devenit prea grea ca s-o poată câştiga singură.

”Luaţi legătura cu experţi străini, cereţi-le o poziţie oficială, sugeraţi soluţii etc. E destul cât se manipulează la noi cum că proeuropenii ar susţine regimul corupt actual, când, de fapt, alegerile anticipate sunt deja inevitabile”, se arată într-un mesaj postat de Cătălin Josan pe pagina sa de Facebook.

”Eu m-am cam săturat să explic de fiecare dată că 1. nu mai suntem în Uniunea Sovietică, 2. avem apă, electricitate, etc. 3. suntem fraţii voştri, deşi unii stau mai prost cu limba română, după 50 de ani de ocupaţie sovietică, dar fraţi suntem”, a adăugat interpretul.

Potrivit artistului, în Moldova de peste Prut nu prea există presă independentă, iar cea existentă „nu face faţă” presiunilor. „Nu uitaţi de noi. Măcar acum, când sprijinul vostru poate conta în ochii Europei”, a punctat Cătălin Josan la încheiere.

Precizăm că miercuri în Moldova va avea loc şedinţa Parlamentului, în cadrul căreia premierul desemnat Pavel Filip îşi va prezenta echipa de miniştri şi programul de guvernare, urmând să ceară de la deputaţi votul de încredere pentru a fi investit în funcţia de prim-ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe