În ciuda ninsorii protest Falun Gong în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti

În pofida vremii nefavorabile practicanţii Falun Gong din Capitală şi-au comemorat colegii din China, victime ale politicii de exterminare a Partidului Comunist Chinez.
Protest pasnic in fata Ambasadei Chinei, duminica, 17 ianuarie 2016, Bucuresti
Protest pasnic in fata Ambasadei Chinei, duminica, 17 ianuarie 2016, Bucuresti (Epoch Times)

Ninsoarea şi viscolul de duminică nu i-a împiedicat pe practicanţii Falun Gong din Bucureşti, să fie prezenţi în faţa Ambasadei Chinei, timp de două ore, pentru a-i comemora pe colegii lor chinezi, victime ale politicii de exterminare a Partidului Comunist Chinez împotriva acestei practici antice de cultivare a minţii şi caracterului.

La protestul de duminică, ca şi la celelalte proteste, participanţii ţineau în mâini portrete ale practicanţilor chinezi, decedaţi în urma persecuţiilor din China. “Nu puteam să stau acasă, în timp ce colegii mei erau aici, protestând împotriva genocidului colegilor noştri de practică din China. La urma urmei, noi n-avem de înfruntat decât puţină zăpadă, dar în China, practicanţii trebuie să îndure torturi şi chinuri inimaginabile”, a răspuns Mădălina Crăciun la întrebarea reporterului Epoch Times, cu privire la motivul ieşirii sale la protest pe o vreme atât de neprielnică.

“Au fost practicanţi care au fost scoşi din celulă, cu gleznele sângerânde din cauza lanţurilor, desculţi, în zăpadă, şi lăsaţi în ger. Alţii sunt scoşi afară, în ger şi se aruncă pe ei găleţi de apă. Să nu mai vorbim de bătăi, electroşocuri, injecţii cu substanţe halucinogene, sau hăcuirea lor, pe viu, pentru organe”, a mai dat lămuriri un alt practicant Falun Gong din Bucureşti.

"Există mulţi oameni care nu sunt de acord cu aceste cruzimi şi, văzându-ne în stradă, ne-au susţinut şi ne-au încurajat", a mai spus Mădălina, completând că, acolo, în faţa Ambasadei, au fost persoane care au oprit maşina şi "ne-au făcut semnul de Like".

Protest la Ambasada Chineza
Protest la Ambasada Chineza (Epoch Times)

Pe banerele întinse în fata Ambasadei se putea citi: "Opriţi genocidul în China. 15 ani de persecuţie este prea mult", "Falun Dafa- Adevăr-Bunătate-Toleranţă", "Aduceţi-l pe Jiang în faţa justiţiei" - Jiang Zemin, fostul preşedinte al Chinei, este cel care a ordonat persecuţia, în iulie 1999, după 7 ani de când Falun Gong fusese făcută publică în China.

Protestele Falun Gong din faţa Ambasadelor Chinei au loc, de 16 ani, de când a început persecuţia, în peste 116 ţări, unde se practică Falun Gong.

Popularitatea mişcării spirituale, practicată de 70 - 100 de milioane de oameni, conform estimărilor Partidului Comunist Chinez, a stârnit nemulţumirea regimului de la Beijing, acesta declanşând o persecuţie fară precedent. De atunci, brutalitatea persecuţiei a atins cote de neimaginat. Zeci de milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, centre de spălare pe creier, sau închisori negre.

Pentru prima dată în istorie avem un grup masiv de milioane de persoane care rezistă cu succes la persecuţia diabolică a unui Partid Comunist. Acest lucru a îngrozit regimul de la Beijing, care nu ştie cum va explica lumii nenumăratele crime comise în cei 16 ani de genocid.

Regimul de la Beijing a mers chiar mai departe, transformându-i într-o bancă de organe vii. Zeci de mii de practicanţi Falun Gong din China au fost executaţi, la ordinul regimului, prin prelevarea organelor pe viu, Partidul Comunist Chinez instaurând un comerţ sinistru cu organe.

Protest pasnic in fata Ambasadei, Bucuresti
Protest pasnic in fata Ambasadei, Bucuresti (Epoch Times)

La sfârşitul anului 2013, Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care cerea Chinei oprirea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonieri de conştiinţă, precum şi o anchetă completă şi pedepsirea celor responsabili de aceste practici inumane.

De curând, Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Împotriva Falun Gong (WOIPFG) a făcut apel la comunitatea internatională să ajute la monitorizarea şi urmărirea celor implicaţi în recoltarea de organe pe viu de la practicanţii Falun Gong - respectiv a poliţiştilor din instanţe, chirurgilor şi misiţilor de organe, precum şi a oficialilor direct responsabili de la toate nivelurile de guvernământ ale Chinei.

Protest pasnic in fata Ambasadei Chinei, Bucuresti
Protest pasnic in fata Ambasadei Chinei, Bucuresti (Epoch Times)

Falun Gong, ce a fost onorată de-a lungul timpului prin premii, distincţii şi recunoaşteri naţionale şi internaţionale, este o practică tradiţională ce cuprinde un set de 5 exerciţii line, meditative, şi un cod moral având la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.