Armata rusă este bine pregătită pentru un conflict internaţional, inclusiv în Ucraina, anunţă Moscova

Ministrul rus al Apărării, Sergei Şoigu.
Ministrul rus al Apărării, Sergei Şoigu. (KIMIMASA MAYAMA/AFP/Getty Images)

Armata rusă este pregătită la cel mai înalt nivel, inclusiv pentru orice fel de „escaladări” în Ucraina sau în orice parte din lume, au afirmat miercuri doi oficiali de la Kremlin, citându-l pe Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării.

În timpul unei audieri cu uşile închise în faţa Dumei de Stat de la Kremlin, ministrul rus al apărării a estimat că pregătirea forţelor militare ruse a ajuns la un nivel înalt, chiar şi în condiţiile dure ale unui posibil război internaţional.

„O întrebare a fost ridicată: dacă armata noastră este pregătită să apere ţara mama în circumstanţele unei situaţii internaţionale mai complexe. Am primit un răspuns pozitiv, un răspuns vital. Toată lumea este pregătită, eficienţa de război este la un nivel înalt”, a declarat Yemelyanov.

Parlamentarii ruşi au dezbătut opţiunile industriei militare ruse pentru înlocuirea importurilor de armament ce proveneau din Ucraina.

„L-am întrebat pe un coleg de-al meu cum va fi afectată capabilitatea noastră de apărare de lipsa resurselor din Ucraina. Acesta a spus încrezător că nu vor fi afectate, că totul poate fi înlocuit”, a declarat parlamentarul rus. Potrivit lui Şoigu, Rusia poate înlocui rapid importurile din industria militară care lipsesc.

Un alt parlamentar rus, Vadim Solovyov, a subliniat, cu privire la situaţia din Ucraina, că „suntem pregătiţi pentru orice fel de evoluţii şi totul depinde de situaţia specifică, în primul rând, poziţia partenerilor vestici, armata este pregătită să îndeplinească orice obiectiv setat de către guvernul ţării şi comandantul suprem”.