Avocatul Poporului va ataca la CCR legea care l-a oprit pe Dragnea să devină premier

Legea care le interzice condamnaţilor penal să ocupe fotolii în Guvern va fi contestată la Curtea Constituţională de Ciorbea, motivul principal fiind, potrivit lui Ciorbea, că respectivul act normativ nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avocatul Poporului va contesta, joi, la Curtea Constituţională, legea 90/ 2001 care le interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în guvern, au declarat pentru hotnews.ro surse din cadrul instituţiei. Această lege i-a blocat accesul lui Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării dosar din 2012, la funcţia de premier.

Ulterior difuzării acestei ştiri, Victor Ciorbea a declarat în Parlament că va trimite joi la Curtea Constituţională în cursul dimineţii contestaţia la legea 90/ 2001, precizând că va prezenta argumentele mâine, într-un document de 17 pagini.

La insistenţele reporterului hotnews.ro, Ciorbea a declarat că motivul principal pentru care atacă legea la Curtea Constituţională este că "legea nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat".

Mai amintim în context că Victor Ciorbea anunţa, pe 19 decembrie, că analizează posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională - după învestirea guvernului - prevederile legii care i-a oprit accesul lui Dragnea spre funcţia de premier.

Articolul integral poate fi citit aici