Casa Poporului îl aşteaptă pe Avocatul Poporului

Nemulţumit că instituţia pe care o conduce are podul plin de porumbei iar adjunctul său lucrează "într-o chilie" înconjurată de crâşme, Ciorbea a cerut spaţiu în Parlament.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a solicitat atribuirea unui spaţiu în clădirea Palatului Parlamentului, pe motiv că sediul în care funcţionează instituţia în prezent este ''absolut impropriu'', cea mai mare parte a mansardei clădirii fiind ocupată de porumbei. Cererea a fost aprobată miercuri de Biroul Permanent al Camere, relatează Mediafax.

''Solicitarea Avocatului Poporului privind aprobarea atribuirii unui spaţiu instituţiei Avocatului Poporului s-a aprobat, parter şi etaj, în B3, aşa cum are şi CCR şi Consiliul Legislativ'', a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, citat de Mediafax, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Ciorbea şi-a susţinut cererea argumentând că sediul de lângă BNR în care funcţionează acum instituţia, deşi are o suprafaţă de 873 mp şi include subsol, parter, două etaje şi mansardă, este parţial impracticabil, subsolul şi mansarda fiind absolut improprii.

Astfel, potrivit lui Ciorbea, "la mansardă, temperaturile ajung vara la peste 40 de grade Celsius la umbră, iar în timpul iernii acestea coboară foarte mult, fiind necesară folosirea unor surse de încălzire suplimentare, cum ar fi caloriferele electrice. Totodată, cea mai mare parte a mansardei o reprezintă podul clădirii, care este 'ocupat' de porumbei''.

Avocatul Poporului a mai precizat în solicitarea sa că pentru a se obţine spaţii necesare desfăşurării activităţii, s-a recurs la restrângerea spaţiului acordat audienţelor, s-a desfiinţat biblioteca şi s-a depozitat arhiva instituţiei la subsol, ''unde aerul este irespirabil''.

De asemenea, Ciorbea a mai acuzat că adjunctul său care coordonează activitatea Mecanismului Naţional de Prevenire ocupă împreună cu unii angajaţi ''o chilie'' situată în curtea interioară ''înconjurată de diverse crâşme''.