Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a investit în Moldova aproximativ 70 de milioane de euro, pe parcursul anului 2011

Epoch Times
09.02.2012

În 2011, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit în Republica Moldova 69 de milioane de euro, relatează Publika.TV.

Liniile investiţionale ale BERD promit a fi la fel de solide şi în acest an şi ar putea chiar să depăşească indicii de anul trecut.

Instituţia bancară intenţionează să-şi continue activitatea în reconstrucţia drumurilor şi în energetică din cadrul proiectelor din infrastructură.

Astfel, una dintre priorităţile BERD este, în acest an, reconstrucţia drumurilor naţionale.

Potrivit Publika.TV, în acest scop, vor fi direcţionate 23 de milioane de euro. Alte 21,5 milioane de euro vor fi pentru reabilitarea liniilor de înaltă tensiune, pe care le va primi Întreprinderea de Stat Moldelectrica,. Potrivit prognozelor şefului reprezentanţei BERD în Moldova, din punct de vedere economic, anul 2012 nu va fi unul al perturbărilor pentru ţara noastră.

Şeful BERD în Moldova dă asigurări că banca nu ia în calcul cel mai pesimist scenariu, care ar presupune îngheţarea temporară a liniilor de creditare din motive de instabilitate politică. Astfel disensiunile politice din ţară nu vor stagna dezvoltarea proiectelor investiţionale pe liniile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Precizăm că pe parcursul întregii perioadei de colaborare cu Moldova, BERD a oferit ţării noastre 631 de milioane de euro. Un exemplu de colaborare este achiziţionarea de către Primăria Chişinău a peste 100 de troleibuze din Belorusia pe banii BERD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor