Băsescu: Dacă dreapta vrea să se îngroape la doi metri sub pământ, să şi-l pună lider pe Cioloş

Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.04.2017

România are o criză de lideri politici formidabilă, iar deocamdată partidele nu au un contracandidat pentru Klaus Iohannis, a declarat duminică, la România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Asta e părerea mea. Şi credeţi-mă, experienţa mea, ca lider politic, atât cât am fost, îmi spune că în momentul de faţă nu avem un politician cu vână de lider care să-l facă pe Iohannis. Gândiţi-vă că Iohannis are de partea lui tot ce înseamnă electorat de dreaptă, cu sau fără alianţe ale PMP cu USR şi cu PNL, pentru că electoratul de dreapta nu are alt refugiu în momentul de faţă, decât Iohannis care i-a păcălit el că ar fi de dreapta", a precizat Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia fostului şef de stat, Iohannis nu ar avea emoţii pentru un al doilea mandat. "Recunosc, nu, nici măcar n-ar avea nevoie de o alianţă de dreapta".

Fostul preşedinte s-a arătat sceptic că ar exista personalităţi politice care să poată să-l învingă pe Iohannis în alegeri şi a respins categoric nume precum Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu sau Liviu Dragnea.

"Uitaţi-vă la Dragnea, e un înfrânt, care duce la înfrângere şi PSD-ul, în PSD dacă ar mai apărea alt lider ar avea grijă Dragnea să-l elimine, în PNL... daţi-mi un lider capabil să câştige prezidenţialele, numai un nume să-mi spuneţi. Dacă dreapta vrea să se îngroape la doi metri sub pământ, să şi-l pună lider pe Cioloş, vă garantez că PMP-ul nu va fi parte a acceptării unui astfel de lider. Dacă ar fi să aibă loc o unificare a dreptei, n-aş fi de acord ca această consolidare să se facă de dragul lui Iohannis, din nevoi politice acute", a mai precizat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor