Dragnea îl pune pe Ponta în oală cu Băsescu, Soros, SRI: Unii mi-au cerut excluderea lui din PSD

Devenit un critic extrem de vocal al lui Dragnea, Ponta ar putea avea soarta lui Chirica, Dragnea declarând public că unii dintre colegii săi i-au cerut excluderea fostului premier. De asemenea, liderul PSD acuză atacuri coordonate la adresa lui.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nedumerit, duminică seara, de atitudinea lui Victor Ponta, care-l critică din ce în ce mai puternic, menţionând că unii membri ai partidului doresc excluderea acestuia din rândul social-democraţilor.

"Eu nu înţeleg ce vrea. (...) În partid sunt tot mai mulţi oameni nervoşi pe această atitudine. (...) Oamenii se întreabă de ce sunt aceste atacuri? Ce urmăresc? (...) Unii au început să iasă. Eu încerc să-i opresc pe cât mai mulţi să nu reacţioneze public, pentru că avem alte lucruri de făcut", a declarat duminică Liviu Dragnea, preluat de Agerpres, la România TV.

Dragnea a mai preciat că atacurile nu sunt numai din partea lui Ponta, susţinând că vede o anumită "coordonare":

"Este o anumită coordonare văd – sigur, poate să fie o simplă coincidenţă, dar demult nu mai credem în coincidenţe în România. Păi am văzut: domnul Victor Ponta, domnul Traian Băsescu, din când în când domnul Daniel Constantin, jurnalişti de la EvZ, de la B1, Hotnews, alte site-uri, alte publicaţii".

„Există acest pachet de oameni politici şi jurnalişti care sunt foarte bine coordonaţi. Poate este o simplă coincidenţă şi poate domnul Victor Ponta nu are nicio legătură cu dumnealor. Unii spun că are, alţii spun că n-are. Există, se pare, o dorinţă din partea unora ca eu să fiu vulnerabilizat şi în partid şi nu numai”, a adăugat Dragnea, citat de Realitatea TV.

Liderul PSD a mai susţinut că a văzut la unele site-uri o "abordare securistă", întrucât au publicat "aşa-zise anchete jurnalistice care, de fapt, nu spun nimic".

"Unii zic că ar fi o coordonare de la SRI. Îmi vine greu să cred. Alţii zic că ar fi o coordonare şi o comandă de la Soros, pe care l-am tot atacat şi am să-l atac întruna pânâ când ţara asta va reuşi să scape de toată influenţa acestui om nefast. (...) Alţii spun că urmăresc să influenţeze procesul în care mă aflu, să creeze impresia unui om rău şi să influenţeze decizia judecătorilor. Sper că nu se va întâmpla asta", a adăugat Dragnea, opinând că miza acestor atacuri este să îl slăbească foarte mult.

Întrebat dacă unii membri ai PSD i-au cerut excluderea din partid a lui Victor Ponta, Dragnea a confirmat:

"Unii, da. Au cerut-o. Au spus-o şi public. Eu i-am rupt demisia", a declarat Dragnea, adăugând că "cine vrea să rămână în partid, rămâne, cine vrea să plece, pleacă, e simplu".

Reamintim că Victor Ponta a anunţat luna trecută că şi-a scris ''demisia în alb'' din PSD, pe care i-a înaintat-o preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, care urmează să ia o decizie în acest sens. La momentul respectiv, liderul PSD a rupt demisia pe care i-a trimis-o Victor Ponta, afirmând că nimeni nu îl dă pe acesta afară din partid.

De atunci şi până acum însă, criticile lui Ponta la adresa lui Liviu Dragnea s-au înteţit.