Mâna lungă a partidului. Mihai Chirica, înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi

La cererea "Centrului", Chirica a fost înlocuit de la şefia PSD Iaşi, deşi respectiva funcţie nu îi fusese acordată de conducerea partidului, ci fusese câştigată în urma unor alegeri la nivel local.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Căzut în dizgraţie după ce a criticat modul în care Dragnea conduce partidul, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al filialei, iar edilul a anunţat deja că va contesta hotărârea, relatează B1 TV, citând News.ro.

Potrivit sursei citate, retragerea s-a făcut în urma solicitării conducerii naţionale a partidului, iar şefii filialei judeţene s-au conformat imediat.

”La Bucureşti mi s-a retras în februarie calitatea de şef al organizaţiei judeţene, dar şi cea de vicepreşedinte naţional. Însă, am revenit în funcţia de preşedinte executiv al filialei ieşene, în care am fost ales statutar la conferinţa judeţeană. Fusesem pus preşedinte de filială ca interimar, iar după ce s-a hotărât la Bucureşti să fiu dat jos, m-am întors pe vechiul post, de preşedinte executiv. În şedinţa de ieri (vineri – n.r.) am aflat că ar exista nu ştiu ce hârtie venită de la Bucureşti, în care se arată că nu am dreptul să ocup nicio funcţie în organizaţia de Iaşi”, a declarat Mihai Chirica.

Chirica a mai precizat că va contesta decizia la partid căci centrul poate decide doar în cazul funcţiilor în care numirea s-a făcut la nivel naţional, însă postul de preşedinte executiv a fost câştigat în urma unor alegeri la nivel de filială, condiţii în care Bucureştiul nu se poate amesteca.

Reamintim că Mihai Chirică a susţinut abrogarea ordonanţei de urgenţă 13, a solicitat demisia ministrului Justiţiei din acel moment, Florin Iordache şi a criticat modul dictatorial în care Liviu Dragnea conduce partidul. Pe fundalul criticilor adresate lui Dragnea, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, pe 22 februarie a.c., înlocuirea lui Chirica din funcţiile de preşedinte interimar al PSD Iaşi şi din cea de vicepreşedinte.