Liviu Dragnea înşeală Parlamentul European? Cătălin Ivan cere explicaţii

Sumele alocate grupurilor politice din Parlamentul European sunt împărţite pe delegaţii naţionale funcţie de numărul de membri. Ori, dacă Ivan nu mai este membru PSD aşa cum susţine Dragnea, atunci PSD a încasat fraudulos bani pentru el.
Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Eurodeputatul Cătălin Ivan îi cere liderului PSD să iasă public pentru a lămuri situaţia sa în partid, după ce acesta a spus că Ivan nu mai este membru al formaţiunii. Astfel de afirmaţii, susţine Cătălin Ivan, ar putea avea grave consecinţe politice şi financiare, şi nu numai, la nivel european, relatează Agerpres.

"Îi cer domnului Dragnea să mă cheme la partid cu toate documentele. Poate este dezinformat. Poate nu se convinge pe informaţii neverificate. Să spunem că a fost scăpare, o situaţie tensionată. Putem găsi scuze, dar e grav ce a declarat domnul Liviu Dragnea", a spus eurodeputatul Cătălin Ivan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri la Dobrovăţ.

Ivan, care a precizat că este membru al PSD Dobrovăţ, organizaţie ieşeană la care a ajuns in extremis în 2014 după ce l-a criticat pe Ponta, a explicat ieri în cadrul conferinţei de presă că declaraţiile lui Dragnea pot avea consecinţe "foarte serioase şi foarte grave" cu privire la banii alocaţi de către PE grupului europarlamentarilor social-democraţi români.

"Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte executiv al partidului, care ne-a trecut printr-o aventură europeană cu OUG 13, face o declaraţie foarte gravă care riscă să arunce PSD şi PES într-un nou scandal european. Îi transmit domnului Liviu Dragnea că această simplă declaraţie, că nu sunt membru PSD de doi ani, are consecinţe foarte serioase şi foarte grave. Domnul Dragnea nu ştie, pentru că nu-l interesează ce se întâmplă la nivel european, dar grupul Social Democraţilor europeni, grupul PSD din Parlamentul European, primesc finanţare din bugetul Uniunii Europene pe câteva criterii, dar criteriul fundamental este cel al (numărului n.red.) membrilor", a declarat Cătălin Ivan.

Ivan a explicat că, în conformitate cu regulamentul PE, un grup politic primeşte o sumă de bani din bugetul instituţiei, sumă care ulterior e defalcată pe fiecare delegaţie naţională, iar numărul de membri este criteriul principal al algoritmului de alocare a sumelor. În consecinţă, apartenenţa lui la PSD nu este un lucru de joacă....

"Este vital pentru alocarea fondurilor în PE dacă PSD are în PE 15 sau 14 membri. Un simplu om în plus sau în minus înseamnă sume foarte mari de bani care au venit la delegaţia PSD sau grupul socialiştilor europeni în aceşti doi ani în care presupune că nu aş fi fost membru. N-are sens să vă spun ce scandal iese pe deturnare de fonduri, în condiţiile în care OLAF, Curtea Europeană de Conturi sunt cu ochii pe fiecare euro, mai ales în această perioadă de criză", a declarat Ivan.

Reamintim că miercuri, zi în care primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost lăsat fără funcţii în PSD după ce a criticat OUG 13 şi pe Dragnea, liderii formaţiunii Liviu Dragnea şi Niculae Bădălău au susţinut că europarlamentarul Cătălin Ivan (şi el autor al unor declaraţii ce i-au atras dizgraţia lui Dragnea) nu mai este membru al Partidului Social Democrat.

Întrebat dacă Ivan a fost exclus de Comitetul Executiv Naţional de miercuri, Dragnea, a declarat că acesta nu face parte din Partidul Social Democrat, fiind exclus de mai mult timp de Organizaţia sector 1.

"Le-am explicat colegilor mei un lucru foarte important: nu poate fi exclus din partid cineva care nu mai e membru. Dl Cătălin Ivan nu mai e membru al partidului demult. A fost exclus de Organizaţia sectorului 1 de ceva vreme. Deci, nu e cazul", a spus Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne