Dragnea neagă că e dictator în PSD: "Eu cred că am luat deciziile cu consultare largă!"

Partidul e foarte deschis şi funcţionează, declară Liviu Dragnea, negând că ar fi un dictator, aşa cum au lăsat să se înţeleagă chiar colegi de-ai săi din PSD.
Liviu Dragnea(PSD)
Liviu Dragnea(PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Acuzat că duce o politică a pumnului de fier şi, mai nou, că şi-a trecut partidul pe "persoană fizică", liderul PSD, Liviu Dragnea respinge acuzaţiile potrivit cărora ar fi "un dictator" şi susţine că aceasta este o opinie generală în partid şi că a luat deciziile după largi consultări.

"Eu cred că am luat deciziile cu consultare largă atât în Comitetul Executiv Naţional, cât şi în grupurile parlamentare. Dar nu am înţeles că sunt dictator, am înţeles că l-am luat pe persoană fizică. Nu am luat partidul pe persoană fizică. Suntem totuşi în situaţia în care, după un an bun pentru partid, în care au fost rezultate la alegerile locale bunicele, la alegerile parlamentare bunicele, s-a reuşit cu greu să fim primul partid, singurul care a achitat sediul de partid, îl avem în proprietate. Suntem la guvernare, avem 85% dintre parlamentari noi, partidul este foarte deschis, funcţionează. Nu cred că e o opinie generală în partid, dimpotrivă am văzut că aşa, într-un stil dictatorial şi pe persoană fizică, toate organizaţiile judeţene şi-au exprimat prin vot deschis, în unanimitate, susţinerea atât pentru Guvern, cât şi pentru mine", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, răspunzând unei întrebări a presei.

Întrebat de ce şedinţele Biroului Politic Naţional al PSD nu se mai ţin, Dragnea a precizat că, de săptămâna viitoare, aceste şedinţe vor avea loc din nou.

"Am stabilit că de săptămâna viitoare, de marţi, în weekend o să fiu în Israel (...) şi o să vin luni noaptea. De marţi, o să începem să facem şi BPN-uri", a susţinut preşedintele PSD.

Cât despre faptul că Victor Ponta, cel care susţinea recent că PSD-ul a ajuns pe persoană fizică, a fost numit şeful delegaţiei Parlamentului la AP OSCE, Dragnea a spus că el i-a propus această funcţie iar Ponta a fost de acord cu ea", a precizat Dragnea, adăugând că nu ştie dacă Victor Ponta îl va critica şi în afara ţării.

Reamintim că după Mihai Chirica şi Cătălin Ivan, de curând a devenit şi Ponta foarte vocal în ceea ce priveşte modul în care Dragnea conduce partidul:

”Prima dată când sunt de acord cu Liviu Dragnea după foarte mult timp. În afară de domnul Dragnea nu mai e nimeni la partid, el e singur, ceilalţi aplaudă. E pe persoană fizică, niciodată nu a mai fost aşa. Uite că se mai iau şi decizii greşite. Eu sunt comentator, dacă nu mă întreabă nimeni în PSD, vorbesc în presă”, declara recent Ponta.