Băsescu: Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin "tehnocraţi"

Într-un nou mesaj postat pe contul său de Facebook, intitulat "Guvernul, doar o victimă?", fostul preşedinte Traian Băsescu atrage atenţia că "dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna ţara şi în 2016"
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.12.2015

„Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD, UNPR, ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin "tehnocraţi".

Renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică vor rămîne doar simple priorităţi enunţate, dar din nou amânate inclusiv de "tehnocraţi"”, scrie Traian Băsescu.

Şi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării, şeful Mişcării Populare se întreabă la ce bun un guvern de "tehnocraţi".

„Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori. Nu mi-aş dori ca GUVERNUL SCHIMBĂRII să fie doar o victimă a politicienilor”, a subliniat Traian Băsescu.

În opinia fostului preşedinte, 2016 va fi un an pierdut pentru dezvoltarea ţării cum a fost şi anul 2015 şi, din păcate, factura nesăbuinţei se va plăti începând cu 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor