Băsescu: Exclud orice alianţă cu PSD. Nici PNL nu e o soluţie mai bună, însă măcar nu miroase aşa urât

Dacă PMP va ajunge să participe la viitoarea guvernare după alegeri va pune două condiţii: să dea prim-ministrul şi să fie înfiinţat un minister al reunificării României cu Republica Moldova, a explicat fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Partidul Mişcarea Populară exclude orice alianţă cu PSD-ul lui Liviu Dragnea după alegerile parlamentare, însă nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar măcar nu miroase aşa urât, a declarat vineri, în cadrul unui eveniment electoral, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"PMP în campanie trebuie să se redovedească ca fiind altceva decât PNL şi PSD. Aceste partide au pe conştiinţă tot ce a fost mai antidemocratic de la Revoluţie încoace. Suspendarea din 2007 au făcut-o împreună, suspendarea din 2012 au făcut-o împreună. Au pus cea mai odioasă maimuţă la Cotroceni, pe Crin Antonescu, au reuşit să facă din justiţie un cal de bătaie nejustificat.

Sigur, în justiţie mai sunt multe lucruri care trebuie făcute, eu însumi le critic. Printre acestea, nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului. Dorinţa de a pune justiţia sub control politic este o crimă la adresa României pe care PNL şi PSD ar face-o cu dragă inimă şi cu zâmbetul pe buze", a precizat Băsescu, citat de News.ro.

În contextul în care PMP ar participa la guvernare după alegeri, partidul va pune două condiţii: să dea prim-ministrul şi să fie înfiinţat un minister al reunificării României cu Republica Moldova.

"În cazul în care vom intra la guvernare, una din condiţiile de pe masa discuţiilor va fi ca PMP să dea prim ministrul guvernului şi de asemenea, structura guvernului va trebui să aibă obligatoriu ministerul reunificării pentru ca obiectivul de ţară să se realizeze", a punctat Băsescu.

Întrebat ce alianţe este dispus să facă în cazul în care va ajunge la guvernare, liderul PMP a subliniat că exclude o eventuală alianţă cu PSD.

"Practic, noi nu avem soluţii convenabile, dar exclud orice alianţă cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar cel puţin nu miroase aşa de urât", a replicat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne