Băsescu îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot: Votaţi Maia Sandu

Dacă Dodon va ieşi preşedinte, Republica Moldova va fi îngropată în Uniunea Vamală a Moscovei, a atenţionat Băsescu, îndemnându-i pe moldoveni să iasă la vot şi să pună ştampila pe numele Maiei Sandu.
Traian Basescu(Presedinte PMP)
Traian Basescu(Presedinte PMP) (Florin Chirila\Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a lansat, miercuri, un apel "la responsabilitate" către cetăţenii moldoveni, cerându-le să se prezinte la urne duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, şi să voteze cu Maia Sandu pentru ca Republica Moldova să îşi menţină cursul pro-european.

Băsescu a anunţat că şi el va face acelaşi lucru, intenţionând ca pe 13 noiembrie să se prezinte la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, pentru a vota Maia Sandu.

"Aş vrea ca astăzi, cu câteva zile înainte de votul decisiv din Republica Moldova, care va avea loc duminică, 13 noiembrie, să îi îndemn pe toţi cetăţenii Republicii Moldova şi în mod special pe cei care deţin şi cetăţenie română şi şi mai special, pe cei care trăiesc în România, cei 100 de mii care trăiesc în România să meargă duminică la vot. Şi eu voi merge la vot şi vă aduc proba, sunt cetăţean al Republicii Moldova cu acte în regulă, voi merge la vot şi voi vota Maia Sandu, ca soluţie de menţinere a cursului pro-european al Republicii Moldova. Altfel, cu Dodon, Republica Moldova va fi îngropată în Uniunea Vamală a Moscovei. Iar ce înseamnă uniunea vamală pot vedea cetăţenii Moldovei privind spre Belarus.", a declarat Traian Băsescu, prezentând camerelor de luat vederi paşaportul moldovenesc.

Acelaşi apel a fost lansat de liderul PMP şi către moldovenii cu cetăţenie română care lucrează în Italia, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

"Îi rog şi pe ei să meargă şi ei la vot şi să voteze pentru cursul pro-european al Republicii Moldova, adică Maia Sandu. Le-aş aduce aminte că premergător Acordului de asociere la UE, Republica Moldova a primit dreptul de liberă circulaţie pentru cetăţenii săi în Uniunea Europeană. Este un câştig pe care nu trebuie să rişte să îl piardă, iar cetăţenia română le-a dat dreptul să şi muncească pe teritoriul UE", a precizat Băsescu.

Băsescu a ţinut să precizeze că PMP este singurul partid din România care şi-a asumat în programul său politic ca "obiectiv de ţară" unirea României cu Republica Moldova, precizând că nu vede însă unirea posibilă în 2018.

"Cu certitudine nu facem parte din grupul celor exaltaţi care spun 'este posibil să se facă unirea în 2018', pentru ca acesta este un proces. Un proces care trebuie asumat oficial de România, un proces care înseamnă şi schimbare de mentalităţi", a opinat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne