Cioloş, acuzat de lipsă de onestitate. Băsescu: E de o şmecherie şi o viclenie incredibilă

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu este deloc încântat de platforma România 100 lansată de Dacian Cioloş şi nici de caracterul actualului premier, pe care îl acuză de lipsă de onestitate.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Platforma România 100 lansată de premierul Dacian Cioloş este una "demagogică", "fără resurse", iar principiile pe baza căreia este clădită sunt aceleaşi cu cele ale PPE şi ale socialiştilor europeni, a opinat marţi, la postul B1 TV, liderul PMP Traian Băsescu.

"M-am uitat pe această platformă, nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru. Este un decalog acolo, cu 10 principii. Le găsim... Intraţi pe platforma politică a PPE şi pe platforma politică a socialiştilor europeni şi veţi găsi toate cele 10 principii, exprimate mai mult sau mai puţin la fel. El are o platformă de om politic. Or, într-o platformă de guvernare eu vreau să ştiu ce face cu priorităţile: educaţia, sănătatea, natalitatea — sunt trei probleme fundamentale fără de care România se scufundă de peste 20 de ani.

Vreau să ştiu: partidele care vor guverna din decembrie îşi însuşesc ce? Câţi bani se vor aloca? Mi-a servit o platformă politică. Demagogică, fără resurse. Gândiţi-vă că această platformă este oglinda premierului. Premierul care are toată informaţia. Nu există om în România care să fi putut face o platformă de guvernare. El ar fi putut face o platformă de guvernare, nu o platformă politică, pentru că el nu este partid politic, Cioloş", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Cioloş, acuzat de lipsă de onestitate

"L-am citit pe Cioloş. Cioloş vrea să fie în tabăra câştigătoare fără să rişte. Eu l-am susţinut, eram preşedinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean Claude Juncker, pentru un mandat la agricultură. Aproape mă înţelesesem cu Juncker, ori pentru agricultură, ori pentru dezvoltare regională.

Îl sun pe Jean Claude, că se apropia încheierea Comisiei. Jean Claude Juncker fiind un PPE-ist înrăit îmi zice: Păi, Cioloş a venit la mine să-mi spună că dacă se dă portofoliul agriculturii la socialişti, el trece la socialişti. Ăsta-i Cioloş acum, ăsta e caracterul omului onest. Dovadă, acum guvernează cu liberalii, dar şeful său de cabinet, mâna lui dreaptă ca şi consilier este din PSD.

Deci, Cioloş a pus întotdeauna ouăle peste tot cu o şmecherie şi o viclenie incredibilă. Omul onest, acelaşi om onest l-a ţinut pe Tobă, îl ţine pe şmecherul ăla de la energie. Dacian Cioloş nu joacă piesa în care l-a pus preşedintele Iohannis şi doamna Gorghiu şi liberalii, ci joacă piesa lui. E scrisă de el şi după mine joacă la câştigător: să vedem cine e câştigător", a precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne