Băsescu: "Jurnaliştii Antena 3, nu ştiu dacă se pot numi aşa, vor să se substituie justiţiei"

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit miercuri seară, la postul B1 Tv, despre "plimbarea" organizată de Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni, în cadrul căreia o serie de reporteri au fost la un pas să fie linşaţi, precum şi despre fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, pe care l-a catalogat drept o lichea, un om fără caracter.
Andrei Pricopie
20.08.2014

alte articole

Băsescu versus Voiculescu (Epoch Times)
Andrei Pricopie
20.08.2014

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit miercuri seară, la postul B1 Tv, despre "plimbarea" organizată de Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni, în cadrul căreia o serie de reporteri au fost la un pas să fie linşaţi, precum şi despre fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, pe care l-a catalogat drept "lichea", un "om fără caracter".

"Vă spun sub cuvânt de onoare că nu m-am uitat. Nu mă pot uita la Antena 3 şi nimeni din familia mea nu se uită. Ar însemna să ne luăm câmpii. Mitingul de la Cotroceni. Am înţeles că a fost o abordare prin care jurnaliştii Antena 3 - nu ştiu dacă se pot numi aşa - vor să se substituie justiţiei. Niciodată nu l-am considerat pe acest turnător un posibil adversar pentru mine. Acest om nu mi-a generat decât dispreţ pentru că îi ştiam originile. Când spun "lichea", spun "om fără caracter", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului s-a declarat dezgustat de modul în care Jandarmeria a tratat manifestaţia de la Cotroceni, care, din cauza inacţiunii sale, a degenerat şi au avut loc respectivele incidente violente.

"Pe mine m-a dezgustat comportamentul Jandarmeriei, dar am mai văzut acest film când la Interne era Blaga. Rezultatul atunci a fost că Blaga a demisionat. Acum nu e nicio reacţie. Până şi şeful Jandarmeriei este protejat. Asta e laşitate, şi a instituţiei, şi a jurnaliştilor care au stimulat prin minciună ieşirea oamenilor la acea plimbare", a adăugat Băsescu.

Până unde poate merge lichelismul în acest trust, se întreabă şeful statului. Acesta susţine că, după ce a văzut documentele prezentate de jurnalistul Stelian Negrea, şi-a amintit un lucru şi anume că primele obiective de privatizare au fost fostele IC-uri.

"Cred că cineva a împins lucrul acesta şi Guvernul nu şi-a dat seama. Acum am mai înţeles un lucru: de ce s-a prăbuşit BANCOREX-UL. Documentele prezentate de domnul Negea trebuie să fie folosite de statul român. Cazul Crescent e ieşit la lumină. Acest caz nu se poate opri. Eu vreau să cred că instituţii de Parchet sunt deja cu cererea de comisie rogatorie în Cipru. Să vedem ce bani mai sunt în Cipru, dacă mai sunt... Aş lua toate IC-urile care s-au privatizat la mână, să văd ce se mai poate salva. Mintea mi-a deschis-o Stelian Negrea cu documentele pe care le-a prezentat. Voiculescu şi-a însuşit banii statului român. Antena 1 s-a finanţat cu peste 1 milion, şi Gazeta Sporturilor undeva la 200.000 de euro. Sumele trebuiesc căutate pentru că sunt bani publici", a declarat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor