Băsescu: Parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci că legea e stăpânul lor

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Miercuri seară, de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu îşi exprima satisfacţia că, în urma votului de duminică, "parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci că legea e stăpânul lor", făcând referire la ultimele evoluţii din domeniul Justiţiei.

"Salut iniţiativa lui Klaus Iohannis şi a lui Victor Ponta de a accelera procesele derulate în Parlament privind respingerea legii graţierii şi amnistiei, precum şi răspunsul pozitiv la cererile DNA privind arestarea şi percheziţiile unor membri ai Parlamentului. Dacă acest lucru s-ar fi produs în mod consecvent, România ar fi fost în spaţiul Schengen", a precizat Traian Băsescu, citat de Hotnews.ro.

"Mă bucur că în urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci că legea e stăpânul lor. Este un regret al meu că n-am reuşit să-i conving în zece ani de mandat cât de important este să nu blocheze Justiţia", a adăugat şeful statului.

Preşedintele şi-a manifestat speranţa că, de acum înainte, politicienii vor fi consecvenţi pe astfel de probleme şi vor crea partenerilor occidentali convingerea că nu a fost doar o întâmplare "de teama votului popular" din 16 noiembrie, ci că au înţeles că parlamentarii nu se află deasupra legii.

"Abia acum Akos Mora a înţeles că trebuie să răspundă pozitiv la hotărârea Înaltei Curţi şi nu să se pitească prin Parlament", a mai adăugat Traian Băsescu.