Băsescu: Ponta vrea să-i pună în cârcă altora efectele corupţiei din guvernarea Năstase

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

În plin scandal privind adoptarea noului Cod Silvic, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV, că premierul Victor Ponta încearcă să arunce responsabilitatea asupra lui Klaus Iohannis, punând "în cârcă altora efectele corupţiei din guvernarea Năstase".

"Dorinţa de a arunca peste gardul Controceniului o problemă care, în niciun caz, nu este a lui Iohannis. Dacă Iohannis a greşit cu ceva e că nu a dat o explicaţie publică de ce a întors legea. Rădăcinile firmei austriece în România sunt în 2003. La guvernarea Năstase a fost o practică, pădurile, date pe zece ani unei firme austriece, petrolul, dat pe zece ani şi nu s-a mai făcut rediscutarea redevenţei.

Oamenii aceştia încearcă acum să pună în cârcă altora efectele corupţiei din guvernarea Năstase. Încearcă să pună în spatele unor nou-veniţi la putere responsabilitatea pentru ce au făcut în mandatul lui Năstase", a declarat Traian Băsescu.

Urmărind dezbaterea publică pe acest subiect, fostul preşedinte este de părere că se urmăreşte o schimbare a legii, o îmbunătăţire a punerii sub control a ce se întâmplă cu pădurile.

"Trebuia îmbunătăţit mai demult Codul Silvic, sunt convins că şi acest Cod Silvic lasă loc de îmbunătăţiri. Eu aş limita la 30% cifra de afaceri pe afacerile cu lemn, pentru a pune sub control tăierile", a opinat fostul şef de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne