Băsescu: Republica Moldova nu va fi niciodată membră UE, sau nu în următorii 20-30 de ani

Fostul preşedinte Traian Băsescu are o previziune sumbră pentru fraţii noştri de peste Prut: nu vor intra prea curând în Uniunea Europeană. Desigur, o variantă ar fi unirea cu România.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Republica Moldova nu va fi niciodată membră a Uniunii Europene, sau cel puţin nu în următorii 20-30 de ani, a declarat sâmbătă, la şcoala de vară a organizaţiei de tineret PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Republica Moldova va fi membră a UE niciodată sau nu în următorii 20, 30 de ani. Tentativa de a extinde acordul de asociere UE în Ucraina şi Republica Moldova - acolo am fost când s-a semnat acordul de asociere, sunt unul dintre semnatari - a avut reacţii imediate din partea Rusiei: anexarea Crimeei şi ocuparea estului Ucrainei", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Fostul preşedinte este de părere că, dacă nu se opreşte extinderea Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice (NATO), riscăm un război în regiune.

"Să nu credeţi că ce făcut Şevciuk (liderul separatist de la Tiraspol - n.r.) zilele trecute când a declarat Transnistria parte a Federaţiei Ruse nu este tot o reacţie la acordul de asociere. Deci, Moscova a spus clar "Stop!" pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune", a afirmat Traian Băsescu.

În opinia liderului PMP, o eventuală unire a României cu Republica Moldova - un obiectiv asumat public de partidul său - va aduce beneficii ambelor ţări, nu este o favoare pe care le-o facem basarabenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne