Băsescu se erijează în apărător al demnităţii Senatului: Niciodată nu voi fi parte la umilirea instituţiei

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Acuzat că a funcţionat pe aceeaşi linie cu Tăriceanu când a fost vorba despre votare legii de respingere a OUG 13 în Senat, fostul preşedinte Băsescu susţine, printr-o postare pe Facebook că, de fapt, nu a vrut să fie parte din umilirea instituţiei din care face parte.

"Niciodată nu voi fi parte la umilirea unei instituţii din care fac parte. Pe data de 13.02.2017, Senatul a adoptat prin lege OUG 14/2017 prin care celebra OUG 13/2017 era abrogată. Şi votul de abrogare a fost în unanimitate.

Ieri, 20.02.2017, la propunerea senatorului Şerban Nicolae, OUG 13/ 2017, care fusese abrogată cu o săptămână înainte, a fost supusă unui vot de respingere. Dragnea a cerut, Şerban Nicolae a propus iar Senatul a executat.

Pentru prima dată în istoria sa postdecembristă, Senatul este umilit şi pus în situaţia de a vota respingerea unei ordonanţe abrogate şi, care, practic, nu mai există, ca şi cum aceasta ar fi fost în vigoare.

Şi tot acest balet legislativ penibil doar pentru a mai da o gură de oxigen Guvernului Grindeanu care trebuie să plece şi încercării PSD de a se spăla de şarlatania emiterii OUG 13/2017.

Niciun interes electoral sau politic nu mă vor convinge să fiu parte la umilirea unei instituţii din care fac parte doar pentru ca nişte politicieni să se salveze.", scrie, pe Facebook, fostul preşedinte.

Reamintim că votarea legii de respingere a OUG 13 a fost cerută insistent atât de Stradă cât şi de opoziţie, după ce numeroase voci au avertizat că dacă acest lucru nu se face există posibilitatea ca OUG 13 să poată învia, dacă cineva va ataca la CCR OUG 14 şi va câştiga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne