Kovesi, în scandalul Ghiţă: "S-au dat sute de mii de euro, chiar şi un milion, pentru campanii anti-DNA"

Şefa DNA neagă orice legătură de amiciţie cu Sebastian Ghiţă şi declară că nu a fost şi nu este ofiţer al unui serviciu străin, aşa cum susţine "inculpatul" Ghiţă.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Târâtă de Sebastian Ghiţă în noi şi noi scandaluri, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că nu a participat la evenimente private cu Ghiţă - aşa cum afirmă acesta -, nu a vorbit niciodată la telefon cu el, nu i-a dat emailuri aşa că nu are pentru ce demisiona.

"Mi-am făcut şi voi continua să-mi fac treaba", a susţinut Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Potrivit şefei DNA, scandalul creat de Sebastian Ghiţă - scandal ce a dus deja la trecerea în rezervă a generalului SRI Florian Coldea - are ca ţintă întregul sistem judiciar: "decredibilizare, hărţuire, intimidare. Impactul este asupra întregului sistem de justiţie. Sunt mulţi care spun: uite ce vă fac vouă, când dosarele vor ajunge la noi, ni se poate întâmpla la fel. Ce sunt aceste atacuri? O încercare de a ne intimida. DNA a atins persoane foarte importante, cu averi impresionante", a susţinut Kovesi.

"Faceţi un calcul ce avere au inculpaţii cercetaţi de DNA în ultimii ani. În ultimii 3 ani, măsurile asiguratorii puse de DNA sunt de peste 1,5 miliarde de euro. Ce averi au unele persoane cercetate de DNA? S-au dat sute de mii de euro, chiar şi un milion, pentru campanii anti-DNA, de hărţuire, de intimidare, de denigrare", a adăugat şefa DNA.

"Nu doresc să întru în dialog cu un inculpat fugar, dar pentru că există aceste afirmaţii în spaţiul public, voi răspunde", a mai precizat Kovesi, invitată să comenteze declaraţiile lui Ghiţă, care a susţinut că a fost prieten cu şefa DNA, ba mai mult, a chefuit cu ea şi se vedeau de 2-3 ori pe săptămână.

"Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiţă, nu am vorbit niciodată la telefon cu Sebastian Ghiţă, nu i-am dat mailuri şi nu am participat decât la evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitaţi, evenimente la care au fost prezente şi alte persoane", a declarat Kovesi. (...)

"Se încearcă o manipulare pentru ca lumea să uite câte dosare i-au fost făcute acestui inculpat, câte prejudicii a provocat statului şi că este un inculpat fugar. Este doar o manipulare prin care îmbracă lucruri adevărate cu lucruri false. Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiţă, nu am participat la evenimente organizate de acesta. Sunt situaţii în care participând la evenimente, a căror listă de invitaţi nu o pot cenzură, să întâlnesc persoane inculpate, care erau implicate în dosare DNA sau ulterior au fost cercetate. Dar acest lucru nu mă face prietenă cu acele persoane.

Faptul că într-o poză de grup apare şi una dintre acele persoane nu te face prietenă cu ea. Uneori, am plecat din zona unde erau persoanele respective, am evitat orice contact direct cu ele. Dar nu pot cenzura ce se întâmplă în afară locuinţei sau a biroului meu", a mai adăugat Kovesi.

Întrebată dacă este ofiţer acoperit al unui serviciu secret dintr-o ţară parteneră, după cum a afirmat Ghiţă în ultima înregistrare video difuzată de România TV, Kovesi a negat categoric: Nu. Nu. Exclus. Aceste afirmaţii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevărat."

Interviul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne