Băsescu, şeful Guvernului şi al USL

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Traian Băsescu a dat noi valenţe sintagmei de "Preşedinte Jucător". După două zile în care toate reflectoarele mass-media au fost direcţionate spre noul război între Antonescu şi Ponta, ce părea de această dată să ducă direct spre ruperea USL, Preşedintele Băsescu a apărut miercuri, pe nepusă masă în faţa naţiunii, pentru a anunţa, surpriză, că a promulgat bugetul şi că nu se rupe USL. "Sunt jocuri de forţă, staţi liniştiţi, nu se rupe USL", a declarat Băsescu.

În viziunea jurnalistului Cristian Tudor Popescu, Băsescu a ţinut să comunice publicului "că el este şeful guvernului şi tot el este şeful USL", apărând calm în faţa unei naţiuni scârbite de eternele scandaluri din USL şi anunţând, pentru cine ştie să citească printre rânduri, că a preluat frâiele puterii, şi că nu îi va lăsa pe cei doi măscărici, Antonescu şi Ponta, să nenorocească ţara de dragul unui joc orgolios:

"Băsescu ştie foarte bine ce trebuie să facă pentru a fi perceput ca şef al USL. Domnul preşedinte a ţinut, în această seară, să comunice publicului că el este şeful guvernului şi tot el este şeful USL. Gândiţi-vă de câte zile Ponta şi Antonescu se fac mincinoşi unul pe celălalt, îşi întorc spatele, fac declaraţii la rupere, un bâlci întreg, şi vine domnul Băsescu acum şi, cu un calm de adevărat Zeus, spune: staţi liniştiţi, ştiu eu mai bine, USL-ul nu se rupe. Pe de-o parte Ponta şi Antonescu care se vânzolesc, dau senzaţia de instabilitate şi neseriozitate populaţiei, impresia de bătaie de joc şi jignire la adresa celor care i-au votat acum un an, de cealaltă parte Traian Băsescu, stabilitate şi siguranţă în legătură chiar şi cu USL-ul", a declarat CTP.

Băsescu a trimis un mesaj limpede, este singurul Cap limpede şi, în tot acest circ de an pre-electoral, este singurul care poate juca inteligent. Arătând că îi pasă de ţară şi nu vrea să împiedice funcţionarea Guvernului cu nimic, Băsescu a acceptat să promulge bugetul, deşi Ponta nu a renunţat complet la hoţia numită acciză pe carburanţi ci doar a amânat introducerea ei. Şeful statului i-a liniştiţi însă pe români, subliniind că nu va lăsa problema accizei nerezolvată ci le va explica în ianuarie celor de la FMI şi CE rolul negativ pe care ar avea-o introducerea "barbarei" taxe pe carburanţi.

"Când va veni misiunea FMI şi CE voi fi cel care îşi asumă amânarea acestei taxe. Impactul ar fi fost pe cei mai săraci dintre români. Sunt convins că taxa poate fi evitată complet. Acesta va fi obiectivul meu în discuţiile cu FMI şi CE. Nu voi valida nicio scrisoarea către board-ul FMI în care e vorba de majorarea accizei".

În concluzie, Băsescu devine din nou Omul zilei, care repară greşelile şi hoţiile USL şi fără de care nimic nu funcţionează, în contrast cu Ponta care dovedeşte încă o dată că nu-şi poate nici calcula nici asuma consecinţele spuselor şi faptelor lui, remarcă CTP:

"În ce priveşte Guvernul, acolo aşa se întâmplă când eşti prost. Domnul Ponta cam asta a dovedit. Pentru că ce este prostia? Prostia înseamnă să nu fii în stare să calculezi consecinţele acţiunilor tale. Dacă domnul Ponta îşi făcea socoteala că poate să reziste cu această acciză în faţa lui Traian Băsescu, atunci lua acciza în braţe şi mergea cu ea până la capăt. Dacă nu, nu făcea nici măcar vorbire despre ea. Aceasta era o atitudine raţională. Domnul Ponta s-a repezit cu capul înainte pentru că acum să dea cu ceafa de zid, retrăgându-se. Rezultatul este un câştig clar pentru Băsescu care demonstrează că fără el nu se poate şi că în anul care urmează domnul Ponta trebuie să ţină seama de Băsescu în tot ceea ce va întreprinde", a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne