Băsescu: "Suntem într-o dispută profundă, bazată pe manipulare de ambele părţi"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

România se confruntă cu o "dispută profundă, bazată pe manipulare de ambele părţi", a declarat duminică fostul preşedinte Traian Băsescu, făcând referire atât la protestele din Piaţa Victoriei, unde sute de mii de oameni au protestat zilnic de la adoptarea OUG 13, cât şi la cele de la Palatul Cotroceni.

"În realitate, suntem într-o dispută profundă, bazată pe manipulare de ambele părţi", a declarat Băsescu, preluat de Mediafax, la TVR.

Fostul şef al statului a mai declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei cer demisia guvernului Grindeanu, lucru cu care el este de acord dar că şi cei ce protestează la Cotroceni au parţial dreptate.

"Cei de la Cotroceni au dreptate atunci când spun: abia s-au desfăşurat alegeri, vrem că cei care au câştigat alegerile să conducă ţara conform precedent democraţiei", a declarat Băsescu.

Fostul lider PMP a mai opinat că Guvernul Grindeanu este unul "închis pe plan extern": "Poate să-l cheme la Bruxelles să-i dea un to-do-list, dar e guvernul care a încercat să păcălească populaţia. Ei au greşit când au vrut să treacă modificarile Codului penal prin OUG. (...)"

În ceea ce priveşte PSD, Băsescu a opinat că acesta este un partid "indexat care a vrut să pună mâna pe Justiţie".

"PSD are istoria 2012 în spate. El este indexat ca partid care a vrut să pună mâna pe Justiţie, dând o lovitură de stat în 2012. Acum guvernul Grindeanu a venit şi a confirmat că obiectul a fost controlul Justiţiei. Cât timp în cancelariile occidentale apare Grindeanu prim-ministru, acest guvern va avea probleme. Ce trebuie să facă PSD? Să nominalizeze alt premier să pună un guvern pe picioare foarte rapid", a susţinut Băsescu.