Băsescu, Udrea şi Boc caută candidat la preşedinţie

Presedintele Romaniei, Traian Basescu.
Presedintele Romaniei, Traian Basescu. (JEAN-CHRISTOPE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu, deputatul Elena Udrea şi primarul Clujului, Emil Boc, s-au aflat joi “la un restaurant”, pentru a discuta despre consolidarea Dreptei şi căutarea unui candidat la Preşedinţie”, potrivit informaţiei transmise de Evenimentul Zilei.

Materialul transmis de EVZ prezintă o fotografie în care pot fi identificate cele trei VIP-uri. Textul nu precizează unde a avut loc întâlnirea, dar având în vedere faptul că Traian Băsescu l-a primit joi, la Cotroceni, pe preşedintele Parlamentului Republicii Elene, concluzia este că aceasta a fost în Bucureşti.

De fapt, Traian Băsescu s-a exprimat în favoarea unei candidaturi a lui Emil Boc la prezidenţiale, deoarece acesta “ar avea şanse mai multe decât Mihai Răzvan Ungureanu” să-l devanseze pe Ponta, care va fi, în opinia preşedintelui, candidatul la funcţia supremă în stat.

Emil Boc a declarat public, săptămâna trecută, că ar intenţiona să candideze la scrutinul prezidenţial din 2014. El nu s-a înscris în competiţia internă din PDL până la termenul-limită de duminică, 13 octombrie. Candidaţii pentru cea mai înaltă funcţie în stat din partea PDL au rămas Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu. Gheorghe Falcă este singurul care a prevăzut unificararea dreptei în viitorul său program.

Referitor la întărirea dreptei, Mihai Răzvan Ungureanu şi Eugen Tomac, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o la Chişinău cu un grup de bloggeri şi jurnalişti, au anunţat că mişcările pe care le conduc au idei comune, fapt ce reprezintă un prim-pas pentru consolidarea eşichierului de dreapta din România.

La întrebarea dacă Mihai Răzvan Ungureanu va fi candidatul dreptei pentru alegerile prezidenţiale, preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac a spus: „Sigur că privim aşa: o viitoare structură politică să susţină un candidat cu cele mai mari şanse la prezidenţiale. Sunt convins că MRU va fi un mult mai bun preşedinte decât Victor Ponta sau Mircea Geoană”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne