Blaga: PDL face o competiţie internă, nu desemnează un candidat la masa verde

Vasile Blaga , preşedinte PDL (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.10.2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce are „curajul” să organizeze o competiţie internă pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2014 şi "nu desemnează un candidat la masa verde" cum fac alţii, potrivit Realitatea.

"Noi avem curaj să facem acest demers şi nu să desemnăm un candidat la masa verde, la o înţelegere între doi-trei lideri de partid, putem să o facem fără nicio problemă şi noi ca şi alţii", a declarat Vasile Blaga, adăugând că în cursa internă pentru desemnarea candidatului democrat-liberalilor la prezidenţiale s-au înscris Cătălin Predoiu, Simona Creţu şi Gheorghe Falcă.

Vasile Blaga a explicat că cei trei candidaţi vor încerca să convingă organizaţiile partidului şi într-un proces care îşi doreşte să fie "extrem de curat, transparent. Sper să fie o competiţie elegantă, fairplay şi cel mai bun să câştige", a arătat Blaga.

"În România nu a mai fost un astfel de demers, el a fost general un mod de lucru al politicii americane, lucru care a fost preluat de francezi. Sigur putem spune că pot exista şi anumite riscuri într-un astfel de proces, în sensul că ar fi discuţii de altă natură în partid, dar nu cred acest lucru", a precizat Vasile Blaga.

Competiţia internă va presupune prezentarea de către candidaţi a proiectelor lor politice în faţa a 47 de organizaţii, pentru a câştiga votul majorităţii acestora.

Cei trei candidaţi pentru competiţia internă au fost validaţi de Comisia de etică a PDL, a informat luni preşedinte comisiei Daniel Buda.

"Am validat candidaturile, urmează campania internă şi începând din 26 octombrie se desfăşoară procedura de votare pe regiuni. Prima regiune va fi cea din nordul ţării", a declarat Daniel Buda pentru Mediafax, adăugând că până în jurul datei de 15 decembrie s-ar încheia procedura de votare pe regiuni din interiorul partidului.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, şi Simona Creţu, consilier PDL în CGMB, şi-au depus candidaturile pentru a deveni candidatul la prezidenţiale din partea PDL.

Cătălin Predoiu a afirmat că în "proiectul de ţară" depus în cadrul competiţiei interne, viitorul preşedinte al ţări trebuie să fie un "preşedinte unificator", care nu poate ieşi decât din competiţie autentică.

Gheorghe Falcă a precizat, vineri, că intrarea sa în această cursă a fost determinată de mai multe motive, printre care şi promovarea ideii de unificare a dreptei, dar şi aducerea unui "plus de tonus" partidului.

Simona Creţu a susţinut recent că are proiecte şi programe la care lucrează de mai mult timp şi pe care doreşte să le pună în aplicare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor