"Batista pe ţambal". Primăria Sectorului 1, acuzată că a pus rigips peste bacterii la Spitalul cu viermi

Proaspăt renovată, secţia ATI a Spitalului de Arşi, închisă după ce au apărut imagini cu viermi care se târăsc pe bolnavi, aşteaptă să fie inaugurată de edilul Dan Tudorache. Există însă o problemă: nimeni nu a făcut vreo dezinfecţie, germenii care produc infecţii mortale sunt încă acolo.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Închisă după apariţia imaginilor cu viermi pe pacienţi, secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală va fi inaugurată de primarul Dan Tudorache după o renovare de 1 milion de euro care n-a deranjat Acinetobacter, Proteus mirabilis şi ciuperci virulente, reiese dintr-o investigaţie a Gazetei Sporturilor publicată de tolo.ro, sub semnătura jurnaliştilor Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.

Jurnaliştii au pus pe masă analize prelevate din pereţii Spitalului de Arşi şi discuţii înregistrate cu muncitorii care au renovat secţia ATI. Practic, construcţia este încheiată şi se aşteaptă inaugurarea de către primarul Dan Tudorache.

Firma de construcţii angajată nu a făcut nici o decontaminare sau dezinfecţie a pereţilor. Consecinţa? Germenii care produc infecţii nosocomiale mortale sunt în continuare acolo. Din înregistrări reiese că molozul, contaminat şi el, a fost manipulat şi aruncat de muncitori, care n-au fost avertizaţi ca-şi pun sănătatea în pericol.

"Bacteriile şi ciupercile au rămas neatinse şi aşteaptă să taie panglica împreună cu autorităţile. Publicul are dreptul să ştie acest lucru: conducerea spitalului şi Primăria Sectorului 1 au făcut renovarea fără să ia în calcul ce e în pereţi. Infecţiile nosocomiale vor reveni rapid!", a declarat un medic de la Spitalul de Arşi.

"Nu ne-a spus nimeni că trebuie să decontaminăm pereţii. Şi deşeurile s-au aruncat cam aşa: dă-i bătaie, Gogule, să nu ne vadă vecinu’!", a explicat un muncitor de pe şantier.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne