BCE menţine nivelul de lichidaţi de urgenţă către Grecia

Preşedintele BCE Mario Draghi 22 iunie 2015
Preşedintele BCE Mario Draghi 22 iunie 2015 (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

După întâlnirea Consiliului său de Guvernare, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis duminică să menţină plafonul lichidităţilor de urgenţă (ELA) acordate băncilor elene la nivelul lor de vineri.

BCE a luat act de decizia autorităţilor elene de a organiza un referendum asupra programului de salvare financiară a ţării în 5 iulie şi neprelungirea programului UE de amânare a datoriilor Greciei.

În plus, Consiliul de Guvernare este pregătit să îşi reconsidere decizia şi să monitorizeze îndeaproape situaţia şi potenţialele implicaţii pentru această poziţie a politicii monetare.

Preşedintele BCE Mario Draghi a oferit asigurări că BCE continuă să lucreze îndeaproape cu Banca Greciei şi a confirmat angajamentul statelor membre ale zonei euro de a aborda problema economiilor fragile din această zonă.

Yannis Stournaras, guvernatorul Băncii Greciei a declarat că instituţia sa va lua toate măsurile pentru a asigura stabilitatea financiara a cetăţenilor eleni în aceste circumstanţe dificile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie