Binance, lovită de un nou scandal: Amendă usturătoare de la Agenţia canadiană de combatere a spălării banilor

(Getty Images)
Redacţia
10.05.2024

Agenţia canadiană de combatere a spălării banilor a declarat joi că a impus o amendă de aproape 6 milioane de dolari canadieni (4,38 milioane de dolari) bursei de criptomonede Binance pentru încălcarea legilor privind spălarea banilor şi finanţarea terorismului.

Centrul de analiză a tranzacţiilor financiare şi a rapoartelor din Canada (FINTRAC) a declarat că Binance nu s-a înregistrat ca o afacere de servicii monetare străine la organismul de informaţii, în ciuda mai multor termene limită.

Acesta a adăugat că Binance, care şi-a încetat operaţiunile în Canada anul trecut, nu a raportat primirea de monedă virtuală în valoare de 10.000 de dolari canadieni sau mai mult în 5.902 ocazii separate între 1 iunie 2021 şi 19 iulie 2023.

Citiți și Fostul CEO al Binance, condamnat la închisoare pentru spălare de bani la bursa de criptomonede

Binance nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Ultima evoluţie vine la câteva săptămâni după ce fostul director general al Binance, Changpeng Zhao, a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce a pledat vinovat de încălcarea legilor americane împotriva spălării de bani.

Binance a fost de acord cu o sancţiune de 4,32 miliarde de dolari, iar Zhao a plătit o amendă penală de 50 de milioane de dolari, plus 50 de milioane de dolari la Comisia americană pentru tranzacţionarea contractelor futures pe mărfuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor