Bizar: curcani se rotesc în cerc în jurul unei pisici moarte - video

Curcani formează o horă în jurul unei pisici moarte
Curcani formează o horă în jurul unei pisici moarte (Captură video)

Pe internet a devenit viral unul dintre cele mai bizare videouri - care înfăţişează mai mulţi curcani învârtindu-se aproape ritualic în jurul unei pisici moarte pe stradă.

Cei aproximativ 20 de curcani par să înconjoare pisica moartă într-o horă ciudată. Evenimentul a fost înregistrat pe video în Randolph, Massachusetts şi a fost postat pe Twitter de către un martor.

Încercând să explice comportamentul păsărilor, Boston Magazine, l-a consultat pe David Scarpitti, un expert care lucrează pentru National Wild Turkey Federation.

“Curcanilor le este în mod instinctual frică de pisici, care pot fi un pericol pentru puii de curcan, care sunt considerabil mai mici”, a declarat Scarpitti pentru ziar.

Expertul explică hora bizară afirmând că, probabil, păsările au fost curioase să vadă dacă pisica era încă în viaţă.

Cu toate acestea, explicaţia omului de ştiinţă nu atinge comportamentul ritualic, de grup, extrem de ordonat al păsărilor.

Însă Scarpitti recunoaşte că nu a mai observat un asemenea fenomen în 15 ani de experienţă ca biolog.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură