Blaga: Multă ipocrizie în declaraţiile lui Ponta. Cere demisia preşedintelui, dar el nu-şi dă demisia după cazul Duicu

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Comentând anunţul premierului Victor Ponta potrivit căruia Parlamentul ar putea adopta o declaraţie în care să fie cerută demisia preşedintelui, în contextul scandalului de trafic de influenţă în care este implicat fratele său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că Traian Băsescu nu ar trebui să demisioneze pentru că ar face „jocurile lui Ponta şi ale PSD”, adăugând că nu a văzut nici cea mai mică aluzie că şeful statului ar fi implicat în cazul Bercea Mondial.

"E multă ipocrizie în declaraţiile lui Ponta şi ale PSD. Ei cer demisia preşedintelui, dar nu-şi dă el demisia. Hai să vedem cum stau lucrurile real, şi aici nu contează cum îl cheamă pe preşedinte. Procurorii au spus că în biroul lui Ponta s-a făcut trafic de influenţă, lucrul ăsta e demonstrat, da? N-am văzut nici cea mai mică aluzie că ar fi fost implicat preşedintele în această afacere Bercea Mondial", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Amintim că „baronul” de Mehedinţi, Adrian Duicu, zis şi Gioni Gazolină, se află în arest preventiv din 4 aprilie, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi. În schimbul avansării, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

În opinia lui Vasile Blaga, premierul Ponta şi PSD ar vrea să aducă alegerile prezidenţiale cât mai aproape cu putinţă, însă acestea vor avea loc la termen, iar Victor Ponta le va pierde.

"Evident că pot să-l înţeleg pe Ponta şi PSD, ar dori să aducă alegerile cât mai aproape cu putinţă în speranţa că el ar câştiga alegerile prezidenţiale, dar pot să-i garantez că le va pierde în toamnă, alegerile vor avea loc la termen în toamnă şi le va pierde", a subliniat Blaga.

Întrebat dacă preşedintele ţării ar trebui să demisioneze din considerente de moralitate, preşedintele PDL a replicat: "Nu, nu ar trebui, pentru că nu ar face decât să facă jocurile lui Ponta şi ale PSD".

Membrii coaliţiei de guvernare vor discuta, luni, despre adoptarea unei Declaraţii pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a arestării fratelui său, Mircea Băsescu, într-un dosar de trafic de influenţă în care este acuzat că ar fi primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare.

Preşedintele Traian Băsescu s-a delimitat de fratele său şi a subliniat că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său cu privire la sprijinirea lui Bercea Mondialu în procesele pe care le avea.

"Proba că nu a fost o astfel de intervenţie e chiar condamnarea. Din câte ştiu, Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare şi asta arată că n-a existat o intervenţie, iar dacă ea ar fi putut exista, fac un apel la poliţişti, procurori, în cazul în care vreunul a primit vreo intervenţie de la mine, să o spună public. Nu a existat!" a precizat şeful statului.

Traian Băsescu a subliniat că fratele său „este responsabil pentru faptele lui şi va trebui să răspundă în faţa legii”, adăugând că între nevoia de consolidare a justiţiei şi „reflexul firesc” de a-şi apăra fratele, alege consolidarea justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne