Cine cere demisia lui Băsescu: Tăriceanu, scriitor de "bileţele roz" şi Klaus Iohannis, inspirat de Voiculescu

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

În plin scandal Mircea Băsescu - Bercea Mondialu', preşedintele PMP, Elena Udrea ia poziţie în favoarea preşedintelui, afirmând că Traian Băsescu a fost şi rămâne "ultimul bastion de independenţă în faţa controlului total pe care Voiculescu şi baronii certaţi cu legea vor să-l exercite asupra României”.

"Preşedintele Traian Băsescu a reuşit după 10 ani de mandat să ducă la îndeplinire principalul proiect pe care l-a propus românilor în 2004: independenţa Justiţiei şi un stat de drept funcţional în care instituţiile sunt puternice şi acţionează indiferent de considerente politice. Din păcate, a fost nevoie de cazul fratelui Preşedintelui pentru că toată lumea să se convingă de acest adevăr”, a declarat Elena Udrea, citată de adevărul.ro, sâmbătă, la o zi după ce Mircea Băsescu a fost arestat preventiv, fapt ce ar demonstra, în opinia susţinătorilor preşedintelui Băsescu, faptul că justiţia "nu ţine cont de nume."

În chestiunea demisiei preşedintelui, cerută insistent de Călin Popescu Tăriceanu, numit in fruntea senatului de Victor Ponta, şi de Klaus Iohannis, potenţial prezidenţiabil PNL-PDL, Elena Udrea i-a reamintit lui Tăriceanu de faimosul "bilet roz" prin care acesta îi cerea în urmă cu 9 ani preşedintelui Băsescu să intervină la Parchetul General pentru Dinu Patriciu în legătură cu cercetările ce aveau loc în dosarul Petromidia (Rompetrol), iar lui Klaus Iohannis de legăturile cu Dan Voiculescu.

"Dacă Justiţia ar fi funcţionat la fel şi acum 9 ani, Tăriceanu ar da şi el explicaţii la DNA astăzi. Iar domnul Iohannis crede că îl poate păcăli pe Traian Băsescu aşa cum l-a păcălit pe Antonescu să îşi dea demisia. Ar fi mai decent dacă s-ar gândi în context, la propria renunţare la candidatură, ţinând cont că ideea de a fi mare politician la Bucureşti i-a dat-o Voiculescu, la Grivco în 2009, când se dorea a fi prim-ministru”, mai spune Elena Udrea.

Cei care cer demisia lui Traian Băsescu încearcă, de fapt, să pună mâna pe Justiţie, înainte de verdictul final în dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu (privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare) sau înainte ca dosarele baronilor locali să avanseze, a mai susţinut Udrea, atrăgând atenţia că, în cazul unei demisii a preşedintelui Băsescu, interimatul până la alegerea noului preşedinte al ţării ar fi asigurat, în calitate de preşedinte al Senatului, de însuşi Călin Popescu Tăriceanu, cel care în 2005 scria bilete roz:

"Culmea este că în fruntea statului până la alegeri ar veni un om precum Călin Popescu Tăriceanu, actualul preşedinte al Senatului, care în 2005 făcea trafic de influenţă pe "bileţele roz" în favoarea prietenilor săi certaţi cu legea." a declarat Udrea, referindu-se se la Tăriceanu.

Concluzionând, preşedintele PMP afirma că ”Traian Băsescu rămâne, ca şi până acum, ultimul bastion de independenţă în faţa controlului total pe care Voiculescu şi baronii certaţi cu legea vor să-l exercite asupra României. Oamenii politici ar trebui să fie mult mai rezervaţi în a face aprecieri asupra acestui caz, având în vedere că cei mai mulţi dintre cei care vorbesc sunt cunoscuţi ca vehemenţi luptători împotriva justiţiei şi a statului de drept.”