Bucureştiul, monopol al Primăriei. Firea vrea Centura Capitalei şi Metrorex

Pe lângă faptul că vrea să înfiinţeze numeroase firme prin care să preia mai tot ce înseamnă furnizare de servicii şi utilităţi în Capitală, mai nou, Firea doreşte să-şi treacă în subordine şi Metrorex. Şi-ar vrea şi şoseaua de Centură.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a iniţiat două proiecte prin care municipalitate va solicita Guvernului României să transfere administrarea METROREX şi a şoselei de centură de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, relatează Mediafax. Cele două proiecte urmează să fie supuse la vot în Consiliul General al Capitalei, unde, reamintim, PSD deţine controlul.

Cele două proiecte - prin care municipalitatea propune să transmită Guvernului României o solicitare de transfer a pachetului de acţiuni S.C. Metrorex S.A. din proprietatea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti şi să ia în administrare şi şoseaua de centură a Capitalei, aflată tot în aria Ministerului Transporturilor -, urmează să fie analizate de consilieri la finele lunii martie.

,,O problemă majoră cu care se confruntă municipiul Bucureşti o reprezintă aglomeraţia din trafic, generată şi de lipsa unei alternative ocolitoare, Bucureştiul fiind unul dintre puţinele oraşe care nu are o şosea de centură la parametri de, cel puţin, drum expres. Centura Bucureştiului aparţine domeniului public al statului şi se află în administrarea Ministerului Transporturilor, la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Supunem dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru trecerea şoselei de centură a Bucureştiului din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Municipiului Bucureşti”, a explicat Firea în expunerea de motive a proiectului.

În cadrul şedinţei de consiliu din data de 29 martie, Firea va propune şi înfiinţarea a 10 noi companii de transport, infrastructură şi administrare locală în subordinea Primăriei Generale a Bucureştiului, să fie. De asemenea, consilierii vor fi chemaţi să-şi dea girul şi pentru înfiinţarea "Companiei Municipale Energetice Bucureşti", a "Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti" , "Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti", a "Companiei Municipale Parking Bucureşti" plus a altor companii care vor presta cam tot ce înseamnă serviciu în Capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne