Buşoi: Capitala riscă să rămână fără apă caldă sau căldură. Firea a uitat să meargă la Bruxelles după fonduri

Noul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, o acuză pe primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, că "a uitat" să meargă la Bruxelles după fonduri pentru RADET-ELCEN.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Bucureştiul riscă să rămână fără apă caldă sau căldură în condiţiile în care primarul general Gabriela Firea "a uitat" să se deplaseze la Bruxelles pentru a solicita fonduri europene în vederea rezolvării situaţiei RADET-ELCEN, a atras atenţia joi, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

"Primăria Capitalei se face că nu înţelege ideea: ideea este că, în plină criză RADET-ELCEN, primarul Firea promitea că în maximum două săptămâni merge la Bruxelles după bani europeni şi a uitat să se ducă. În timpul ăsta, RADET pierde 1,2 tone de apă pe oră prin conductele reţelei - după cum declară chiar conducerea RADET şi cresc datoriile la ELCEN şi ale ELCEN la Romgaz şi aşa vom ajunge la o nouă criză în care Bucureştiul va rămâne fără apă caldă sau căldură", a declarat Cristian Buşoi.

Şeful PNL Bucureşti scoate în evidenţă faptul că din calendarul de investiţii trimis de Primăria Generală la Ministerul Fondurilor Europene reiese că este răspunderea Guvernului, nu a Primăriei Capitalei.

În context, Cristian Buşoi şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de etapele anunţate de Primăria Capitalei pentru realizarea proiectului privind "instalaţia de valorificare energetică a deşeurilor", pe care-l consideră "necesar ca aerul, pentru că actuala reţea a RADET este învechită".

"Pe scurt, până în ianuarie 2018, primăria face 'studii', iar proiectul îl construieşte — atenţie! — 'până în 2022'. Sperăm cu toţii să apucăm momentul, peste şase ani, adică cu trei ani peste momentul când dna Firea va lăsa cu inima sfâşiată Primăria pentru o demnitate de mai mare responsabilitate", a adăugat Cristian Buşoi.