Buşoi pune în discuţie "suspendarea" primăriţei Firea

Andrei Pricopie
27.10.2017

alte articole

Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
27.10.2017

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, i-a trimis o scrisoare deschisă primăriţei PSD Gabriela Firea în care avertizează că reducerea bugetului pentru infrastructură, în condiţiile traficului infernal din Capitală, pune în discuţie suspendarea sa din funcţie.

Vă prezentăm mai jos textul scrisorii:

Dna primar Gabriela Firea, am aflat cu reală surprindere despre intenţia dvs de a reduce, pentru a doua oară, în decurs de două luni, bugetul alocat infrastructurii Capitalei.

Vă atrag atenţia că acţionaţi vădit şi în cunoştinţă de cauză împotriva obiectivelor urgente ale Capitalei. Tăiaţi fondurile de la priorităţi: infrastructura, trafic şi modernizarea sistemului de alimentare termică şi le direcţionaţi spre proiecte care nu sunt urgente: monumente, biserici şi o puzderie de ajutoare sociale inventate de administraţia PSD în scop electoral.

Amintesc că la rectificarea din 28 septembrie aţi tăiat 175 de milioane de lei din fondurile pentru infrastructura şi aţi suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici şi Administraţia Monumentelor.

La această nouă rectificare reduceţi, din nou, bugetul alocat pentru străzi şi parcări, cu 20,8 milioane de lei. Şi pentru ca incompetenţa să fie totală, reduceţi fondurile alocate uneia dintre cele mai importante probleme ale Bucureştiului: sistemul de energie termică, de unde tăiaţi 69,5 milioane de lei, din totalul de 756,2 milioane de lei, partea cea mai mare a reducerii - 48,9 milioane de lei - fiind luată chiar de la modernizarea a 11 centrale termice din Bucureşti.

Doamna primar, felul în care acţionaţi de aproape 500 de zile arată fie că habar nu aveţi, fie nu sunteţi interesată să prioritizaţi şi să acţionaţi pe priorităţi, ca să rezolvaţi problemele Capitalei.

Aşa cum acţionaţi de aproape 500 de zile, tăind banii de la infrastructură şi modernizarea sistemului de energie termică şi înfiinţând o administraţie paralelă cu 22 de cutii negre, care aspiră fonduri fără nicio transparenţă, demonstrează ca acţionaţi împotriva bucureştenilor.

În ambele situaţii de mai sus, după 500 de zile mandat, se poate pune în discuţie, suspendarea dvs din funcţie, ca soluţie pentru revenirea la priorităţile Capitalei.

Dna primar Gabriela Firea, vă solicit să reveniţi la priorităţi şi să prezentaţi public un răspuns pentru două direcţii de acţiune administrativă prioritară pentru Capitală: ameliorarea traficului şi investiţia în refacerea sistemului de termoficare.

Vă aduc la cunoştinţă că în acest moment, mai bine de 1/3 din bugetul Capitalei îl consumaţi pe acţiuni administrative fără impact în soluţionarea urgenţelor Capitalei. Mai mult de 1/3, peste 1,6 mld de lei, din bugetul Capitalei îl cheltuiţi pe ajutoare şi stimulente sociale, biserici şi subvenţii.

După 500 zile în administrarea Gabrielei Firea, despre Bucureşti se poate spune un singur lucru : „săracul oraş bogat”. Bogat pentru că dispune de fondurile pentru proiectele de care are nevoie, dar sărăcit prin miserupismul şi habarnismul administraţiei pe care o conduceţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor