Florin Cîţu: Trebuie să scăpăm cât mai repede de ei până nu sting lumina peste România

Prin politicile sale populiste şi atitudinea sfidătoare, PSD arată tot mai clar ca un partid care lucrează din greu la scoaterea României din Uniunea Europeană, a acuzat senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
27.10.2017

Ţinta de deficit de 3% este o diversiune! Trebuie să clarificăm câteva lucruri despre ţinta PSD pentru deficitul bugetar în 2017, a scris vineri, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

1. PSD poate să ajungă la un deficit de 3% pe cash în 2017 dacă după ce a tăiat 10.6 miliarde de lei de la investiţii va continua să mai taie din cheltuieli. Mai simplu, Dragnea va tăia la sânge orice altă cheltuială în afară de pensii şi salarii pentru a atinge deficitul de 3% pe cash.

2. Doar un miracol sau un artificiul contabil va face ca deficitul ESA (cel pe care îl monitorizează UE) să fie mai mic de 3%.

3. Foarte important! Ţinta de 3% deficit este una falsă. Conform angajamentelor semnate de România şi pe care acum Dragnea-Tudose le aruncă la gunoi ţinta pentru acest an este de 1%. Aici consider că este o problemă de siguranţă naţională pentru că aceste angajamente sunt semnate de preşedintele României şi ratificate de Parlament. Dragnea şi Tudose nu au autoritatea să le "ignore".

Potrivit senatorului, graficul, care are ca sursă Ministerul de Finanţe, arată care este ţinta corectă pentru deficitul bugetar în condiţiile în care România este guvernată responsabil şi îşi respectă angajamentele cu UE.

"Prin politicile sale populiste şi atitudinea sfidătoare faţă de partenerii externi şi capitalul străin, PSD arată tot mai clar ca un partid care lucrează din greu la scoaterea României din UE. Este clar că valorile occidentale îi deranjează. Trebuie să scăpăm cât mai repede de ei până nu sting lumina peste România", a subliniat Cîţu.

Grafic deficit (Florin Cîţu)
Grafic deficit (Florin Cîţu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor