Cadou de la magistraţi pentru Sebastian Ghiţă: un nou mandat de arestare preventivă

Acuzat că ar fi luat milioane de euro de la firme IT pentru a le facilita contracte cu statul, Sebastian Ghiţă "se lipeşte" de un nou mandat de arestare. Decizia este executorie dar nu poate fi pusă în aplicare, întrucât fostul deputat a dispărut din ţară de sub ochii poliţiei.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Dispărut din ţară chiar de sub nasul poliţiştilor care-l urmăreau, fostul deputat Sebastian Ghiţă contabilizează încă un mandat de arestare preventivă, în urma unei decizii pronunţate miercuri de Tribunalul Prahova.

Instanţa prahoveană a decis arestarea lui Ghiţă în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare, relatează Agerpres.

Reamintim că Ghiţă este dispărut din ţară (potrivit unor surse fostul deputat aflându-se în Serbia). Pe numele său, Înalta curte a emis, în data de 5 ianuarie, un mandat de arestare în lipsă, după ce acesta nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

În ultimul sau dosar - cel de al cincilea - Ghiţă este acuzat că a primit în perioada 2007 — 2014, sume de bani cuprinse între trei şi zece milioane euro, pentru contracte atribuite de instituţii şi autorităţi publice unor societăţi comerciale din domeniul IT. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici