Procurorul DNA care instrumenta dosarul "Tony Blair", dat pe mâna Inspecţiei Judiciare

Procurorul Mircea Negulescu a fost nevoit să plece din DNA, după ce deputatul fugar Sebastian Ghiţă a prezentat în spaţiul public înregistrări audio cu el, iar CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea domnului procuror Negulescu Mircea de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, reiese dintr-un comuniat remis joi de instituţie.

Totodată, secţia a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de informaţiile apărute în mass - media, în cursul zilei de 14 februarie, cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispoziţiile Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

În urmă cu o zi, Mircea Negulescu solicitase încetarea activităţii în cadrul DNA.

"Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Această cerere a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluţionare", se preciza într-un comunicat DNA.

Potrivit hotnews.ro, într-una dintre înregistrările cu deputatul fugar Sebastian Ghiţă, acesta prezintă o înregistrare audio între o persoană "M.N." şi o altă persoană neidentificată în care este pomenit "Iancu".

"– M.N.: Claudia Tănase… da? Claudia! Hm?

– Interlocutor: Da' tu ai încredere în Claudia asta?

– M.N.: Da! Claudia mi l-a dat pe Bădescu, pe naşul, ca să fim ok, aşa!

– Interlocutor: Ea ţi l-a dat pe Bădescu?

– M.N.: Ea cu Tănase, da!

– Interlocutor: Tu lui Sabin (şeful SRI Prahova) i-ai spus asta, de care ţi-a dat… (neinteligibil)?

– M.N.: Nu…

– Interlocutor: Ştia de la tine …

– M.N.: Da. Păi nu ţi-a zis ? Ţi-a zis!

– Interlocutor: Nu.

– M.N: Ştia de la mine, normal, că doar de la cine era să ştie! Da? Şi pe urma chestia că domne’, că Enache, cu presa, cu…

– Interlocutor: Tot Claudia ţi-a spus-o ?

– M.N.: Nu, aia ştiu de la altă lume… Ştiu de la Pătraru. Mă certa pe mine Pătraru, că dai la două capete, făceau d’alea, că facem noi….

– Interlocutor: Pătraru nu e prieten cu Saghel?

– M.N.: Ştii, am avut eu o relaţie cu Claudia, mi-a zis-o Pătraru.

– Interlocutor : Mă, nu te-a rugat nimeni !

– M.N.: Mi-a zis Pătraru, mă! Cum nu m-a anunţat nimeni?

– Interlocutor: Asta este şantaj, mă!

– M.N. : Păi e şantaj, mă!

– Interlocutor: Dă-l pe Pătraru pentru şantaj, dă-l în p… măsii….

– M.N.: De ce să-l bag pe Pătraru? … (neinteligibil)

– Interlocutor: Ce treabă are el că ai regulat-o tu pe Claudia ?

– M.N.: Păi eu le regulez pe toate, să moară mama! Nu pot să stau o oră! Deci nu pot să mă salut cu o femeie cunoscută pe….

– Interlocutor: Ăsta-i şantaj! Ăsta-i şantaj!

– M.N.: Ştiu! Da, chestia asta o ştii numai tu şi Sabin (şeful SRI Prahova)!".

În continuarea înregistrării video, Sebastian Ghiţă acuza, reluând informaţii publicate pe diverse site-uri, inclusiv luju.ro, "date şi informaţii extrem de grave despre situaţia primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu", respectiv o legătură între acesta, procurorul Negulescu, judecătorul Iulian Dinu şi avocata Claudia Tănase.