Camera Deputaţilor cumpără autoturisme de lux de 1 milion de euro

Onoarea de a organiza Adunarea Parlamentară a NATO va scoate din "buzunarul" Camerei Deputaţilor un milion de euro numai pentru maşinile ce vor transporta înalţii oaspeţi.
Limuzina
Limuzina (Pixabay)

Camera Deputaţilor urmează să achiziţioneze 25 de maşini pentru protocol şi transportul delegaţiilor ce vor lua parte la Adunarea Parlamentară a NATO, eveniment programat să aibă loc în luna octombrie. Până aici nimic neobişnuit. Neobişnuită e valoarea maşinilor, care se va ridica la circa 1 milion de euro, fără TVA.

Ce va achiziţiona Camera Deputaţilor de aceşti bani? Ei bine, în principal limuzine de culoare negru metalizat, dintre care trei vor fi limuzine de lux, de 4000 cc, cu tapiţerie din piele, scaune încălzite, temperatură reglabilă individual, măsuţe pliabile, suport de pahare, cutie frigorifică, geamuri spate şi lunetă fumurii cu jaluzele, dispozitiv de generare a unei reţele WI-FI hotspot, suporţi de steag pe părţile laterale ale maşinii, relatează Pro TV.

Pe lângă cele 3 limuzine de lux, conform licitaţiei deschise lansate de Camera Deputaţilor vor mai fi achiziţionate 19 autoturisme pentru delegaţii şi alte 3 autoturisme pentru transportul a mai puţin de 10 persoane.

Valoarea estimată a celor 25 de maşini este de 4.745.378 lei (1.043.947 euro) la care se adaugă TVA. Tipul procedurii este licitaţie deschisă, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, data limită de depunere a ofertelor fiind 29.05.2017.

Reamintim că Palatul Parlamentului va găzdui în octombrie 2017 sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a NATO. La eveniment sunt invitate, potrivit Mediafax, 800 persoane, printre acestea numărându-se şi parlamentari din cele 28 de state membre NATO. Printre oaspeţi se vor număra şi secretarul general al NATO şi preşedintele AP NATO.

România a mai organizat astfel de sesiuni şi în octombrie 1997 şi octombrie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne