Candidat la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu demisionează de la şefia CNI

Aspirant la funcţia de primar al Capitalei, Ciprian Ciucu a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate.
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei.
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei. (Facebook)

Candidatul susţinut de M10 la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), relatează hotnews. Ciucu reprezenta societatea civilă în Consiliul Naţional de Integritate.

"Candidatura mea la Primăria Bucureşti este o decizie personală, dar este o decizie care poate afecta şi vulnerabiliza atât ANI, cât şi CNI, le poate supune unor atacuri politice care mă vor ţinti pe mine şi nu doresc ca acest lucru să se întâmple. Nu vreau ca cineva să spună că am avantaje de imagine pentru că sunt candidat, dar în acelaşi timp prezidez un consiliu care are rolul de a responsabiliza ANI", a declarat Ciprian Ciucu, potrivit unui comunicat al M10, citat de hotnews.

"Le mulţumesc colegilor din cele 14 organizaţii neguvernamentale pentru încrederea lor, îmi pare rău că i-am reprezentat doar un singur an. Sper să înţeleagă că nu fug de responsabilitatea pe care mi-au încredinţat-o, ci, din contră, îmi asum una la fel de importantă. De asemenea, îi rog să fie atenţi, aşa cum au fost şi până acum, la cum merge şi ce se întâmplă cu ANI", a adăugat Ciucu.

Reamintim că Ciprian Ciucu şi-a anunţat duminică intrarea în competiţia pentru Primăria Municipiului Bucureşti, cu susţinerea M10, partidul fondat de Monica Macovei.