Case de vacanţă din lemn în stil american

Casă de vacanţă din lemn în stil american pe un nivel
Casă de vacanţă din lemn în stil american pe un nivel (caseamericane.ro)

O casă în aer liber, departe de nebunia oraşelor aglomerate şi poluate, făcută din ceea ce a născocit natura mai potrivit - lemnul, poate deveni visul oricăruia dintre noi. Vis care poate fi transpus în realitate mult mai uşor decât v-aţi fi închipuit cu o casă făcută din lemn, în stil american.

Construcţia unei astfel de case, făcută pe structură de lemn, este de departe cea mai folosită tehnică de construcţii din lume. În Statele Unite, 90% din casele de locuit sunt din lemn sau din OSB (plăci din aşchii late de lemn), 60% din casele nordicilor (în special Norvegia şi Finlanda) sunt tot din material lemnos, în Germania s-a ajuns la un nivel de 10 - 15%, iar guvernul francez încurajează puternic folosirea materialelor ecologice. Spre deosebire de România, unde predomină încă monopolul oţel - betonului, străinii au înţeles că lemnul are proprietăţi deosebite, costuri reduse şi nu în ultimul rând, că este un material regenerabil. Prefabricatele din lemn, aşa-numitele panouri tip sandwich, care înglobează straturi de vată minerală şi folii barieră antivapori, se montează rapid (o casă poate fi gata şi într-o lună), au greutate proprie redusă, prezintă risc seismic scăzut, asigură o foarte bună izolaţie fonică şi termică, iar costurile sunt semnificativ mai mici.

Casele americane sunt construite în general pe astfel de sisteme de panouri sandwich. Structura unei astfel de case este realizată într-un mod optim şi eficient, folosind lemn de cea mai bună calitate, caracterizându-se printr-o mare durabilitate, stabilitate şi confort termic sporit. În procesul de construcţie cu panouri din lemn, arhitecţii şi inginerii urmăresc realizarea oricărei case într-un mod eficient, având în vedere elementele constituente ce formează structura de tip framing.

Americanii folosesc şabloane şi preferă să construiască după modele stabilite clar încă de la început şi experimentate de alţii. Totul este simplu, clar şi concis, astfel nu riscă să aibă surprize neplăcute pe parcurs.

Locuinţa cu arhitectură specifică caselor americane cuprinde de cele mai multe ori o bucătărie de maximum 25 mp, un living care rar depăşeşte 35 mp, două-trei dormitoare, în funcţie de numărul membrilor familiei, cu o suprafaţă de 18-25 mp, două băi, dresinguri şi spaţii tehnice.

Calităţile deosebite ale sistemului de construcţie american a propulsat acest tip de casă şi printre preferinţelor românilor. Sistemul de construcţie a caselor din lemn în stil american ecologic şi economic făcându-le excelente alegeri pentru casele de vacanţă.

Case de vacanţă din lemn în stil american pe un nivel (foto 1)

Dispusă pe un singur nivel, această casă în stil american se desfăşoară pe o suprafaţa de 93 mp, are două dormitoare, o singură baie, un living şi o bucătărie. Este ideală pentru o familie cu un copil sau doi, care vrea să petreacă vacanţele la munte, sau în zone mai liniştite, departe de zgomotul urban.

Proiectul unei astfel de case îl găsiţi aici.

Case de vacanţă din lemn în stil american pe un nivel cu mansardă (foto 2)

Un alt proiect de casă de vacanţă, de genul pe care îl vedem în filmele americane, este dispusă pe o suprafaţă desfăşurată de 200 mp, cu un parter generos de 103 mp şi o mansardă de 97 mp. Casa are 3 dormitoare, două băi, un living generos, o bucătărie şi 2 verande în stilul clasic american, dispuse una în faţa casei, cealaltă în spatele casei.

Despre acest proiect găsiţi mai multe amănunte aici.

Extrem de durabile în timp, clasicele case americane, construite cu panouri din lemn, reclădesc imaginea arhitecturii moderne. Simple, rezistente, prietenoase cu mediul înconjurător, petrecerea vacanţelor într-o astfel de casă vă conferă o senzaţie de armonie şi echilibru, aducându-vă mai aproape de natură.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură