Cătălin Ivan: Ponta - candidat la prezidenţiale, unul din cele patru scenarii ale PSD

Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)
Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al Partidului Social-Democrat, a declarat, miercuri, că PSD a pregătit patru variante pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ţării, soluţia ca Victor Ponta să fie candidat la prezidenţiale fiind una dintre ele.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că Victor Ponta are şanse foarte mari să ajungă preşedinte dacă doreşte să candideze, însă este foarte important dacă opoziţia va avea un singur candidat. Acesta susţine că PSD are mai multe scenarii de lucru şi mai multe strategii pe care le poate lua în calcul, în funcţie şi de rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare, aceasta fiind o primă evaluare a încrederii pe care electoratul o acordă fiecărui partid de pe scena politică.

"E un scenariu de lucru cu Victor Ponta candidat la prezidenţiale, dar nu este singurul scenariu pe care îl avem. În acest moment, cred că sunt patru (scenarii), dar nu pot să vi le spun, vă daţi seama. Urmează să vedem rezultatul acestor alegeri şi vom decide. Presiunea nu este doar pe Victor Ponta din partea partidului, presiunea este pe fiecare dintre noi, pentru că este o bătălie pe care am dus-o şi o ducem toţi cu regimul lui Traian Băsescu (...). N-am făcut o ierarhie, care este primul (scenariu), care este al doilea. Vom evalua şansele de câştig cu fiecare dintre variante după 25 mai, pentru că avem sondaje, dar cel mai bun sondaj este buletinul de vot pe care românii îl ştampilează şi-l pun în urnă", a precizat acesta.

Până în momentul de faţă şi-au declarat intenţia de a candida la prezidenţiale: Crin Antonescu din partea PNL şi Cătălin Predoiu, din partea PDL.