Cavaler medieval găsit într-o parcare din Scoţia

Fotografii postate pe situl Edinburgh Centre for Carbon Innovations înfăţişând rămăşiţele unui cavaler descoperit sub o parcare.
Fotografii postate pe situl Edinburgh Centre for Carbon Innovations înfăţişând rămăşiţele unui cavaler descoperit sub o parcare. (Print screenuri luate de Epoch Times)

Cavaler medieval găsit în Scoţia: Scheletul şi mormântul a ceea ce pare a fi un cavaler medieval au fost găsite în Edinburgh.

Mormântul unui cavaler sau al unui nobil din epoca medievală a fost descoperit într-o parcare în Scoţia.

Rămăşiţele cavalerului au fost mutate pentru a putea începe construcţiile pentru o nouă clădire universitară, a declarat Headland Archaeology miercuri.

Rămăşiţele au fost găsite pe locul Mănăstirii Blackfriars din secolul al XIII-lea din Edinburgh. Acesta a fost şi locul unei şcoli regale în secolul al XVI-lea şi al unui liceu în secolul al XVIII-lea.

"Descoperirea a fost făcută când arheologii au găsit un capăt al unei plăci decorate din gresie, pe care se aflau marcaje ce indicau un membru al nobilimii - sculpturi cu crucea de pe Golgota şi o sabie bogat ornamentată, care ne spune că a aparţinut unui individ cu un statut important, cum ar fi un cavaler sau un nobil", se arată într-un comunicat de presă al Headland Archaeology.

Ei au descoperit în mormânt şi un schelet de bărbat, potrivit organizaţiei.

"Sperăm să aflăm mai multe despre persoana îngropată în mormânt după ce vom îndepărta piatra de mormânt şi vom ajunge la rămăşiţele sale, dar arheologii noştri au datat deja piatra de mormânt ca provenind din secolului al XIII-lea", a declarat consilierul Richard Lewis, organizator cultural din oraşul Edinburgh.

Lewis a descris descoperirea ca "una dintre cele mai importante şi incitante descoperiri arheologice din oraş de mai mulţi ani" şi a susţinut că aceasta dă cercetătorilor "mai multe indicii cu privire la cum era viaţa în Edinburgh-ul Medieval".

Cercetătorii vor trebui să analizeze dinţii şi scheletul pentru a obţine mai multe informaţii despre individ - cum a murit, unde a trăit şi ce a mâncat.

"Obişnuiam să îmi petrec pauzele între ore la doar câţiva metri distanţă, în uşa clădirii, şi în tot acest timp mormântul a fost situat în parcare", a declarat Ross Murray de la Headland Archaeology, care a descoperit cavalerul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură