"CCR Dragnea nu este CeCeRem noi!" - Marş contra transformării României în stat captiv

Zilnic vin semnale că libertatea şi democraţia sunt periclitate pentru ca un grup infracţional să poată scăpa de procese şi condamnări şi să folosească legile ţării şi instituţiile statului după bunul lor plac, acuză cetăţenii, care anunţă un nou marş.
Protest
Protest (Epoch Times)

Comunităţile Rezistenţa şi Corupţia Ucide anunţă un nou marş de amploare duminică, în Bucureşti, ca reacţie la "deciziile aberante luate de Curtea Constituţională a României în ultima perioadă" şi care "arată o grijă exagerată pentru drepturile făptaşilor şi ignoră drepturile victimelor."

De această dată, marşul va avea ca punct de plecarea Piaţa Universităţii, unde oamenii se vor strânge începând cu ora 19.00.
Plecarea în marş spre CCR şi Ministerul Justiţiei va avea loc în jurul orei 20.30 - 20.45, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

CCR a obligat Parlamentul să impună prag la abuzul în serviciu, încălcându-şi grav atribuţiile. Judecătoarea Livia Stanciu a precizat în opinie concurentă că CCR nu poate impune obligaţii unor autorităţi publice câtă vreme ea însăşi, în cuprinsul aceleiaşi decizii, a constatat că nu este competentă să o facă."

Ulterior, Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, şi-a arogat, printr-o hotărâre publicată tot #noapteacahoţii, un drept pe care nu i-l dă nici legea, nici Constituţia: acela de a cenzura opinia dizidentă a unei judecătoare a Curţii, Livia Stanciu, creând astfel un precedent extrem de periculos. Atâta timp cât Preşedintele CCR este membru marcant al PSD şi apropiat de Ion Iliescu, deciziile Curţii Constituţionale nu vor fi niciodată obiective, ci vor urmări un singur scop: acela de a servi interesele corupţilor din coaliţia majoritară, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, unul condamnat definitiv, celălalt inculpat într-un dosar penal.

Dezincriminarea parţială sau totală a infracţiunilor de corupţie (dare şi luare de mită, trafic de influenţă) sau de serviciu (abuz, neglijenţă, incompatibilităţi, conflict de interese) îi afectează direct pe cetăţenii simpli, care, odată dezincriminate aceste fapte, nici măcar nu vor mai afla că sunt victime", precizează iniţiatorii evenimentului într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reprezentanţii Rezistenţa şi Corupţia Ucide mai reamintesc că societatea civilă este o forţă şi anunţă că cetăţenii se vor mobiliza din nou pentru marşul de duminică.

"Zilnic primim semnale că libertatea şi democraţia pentru care luptăm din 1989 sunt acum în mare pericol de a fi periclitate doar pentru ca un grup infracţional să poată scăpa de procese şi condamnări şi să folosească legile ţării şi instituţiile statului după bunul lor plac.

Societatea civilă, care a arătat în luna februarie că este o forţă de care clasa politică nu poate face abstracţie, se mobilizează din nou şi va participa la marşul "CCR Dragnea nu este CeCeRem noi!", duminică, 23 iulie, începând cu ora 19.00, întâlnirea având loc în Piaţa Universităţii", conculzionează iniţiatorii marşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne