"CCR vrea prag pentru abuz. Să fie 1 leu!" - Românii se mobilizează pe Internet

Petiţia - prin care cetăţenii cer Parlamentului României şi Ministerului Justiţiei că, dacă tot stabilesc un prag pentru abuzul în serviciu, să îl facă de un leu - a strâns peste 12.240 de semnături.
Prag de 1 leu pentru abuzul în serviciu
Prag de 1 leu pentru abuzul în serviciu (de-clic.ro)

În pofida faptului că sute de mii de oameni au ieşit în stradă să protesteze după adoptarea OUG 13, România va avea un prag valoric pentru abuzul în serviciu în urma deciziei pronunţate de CCR pe 21 ianuarie.

Nemulţumiţi de faptul că prin stabilirea unui prag mulţi infractori "cu gulere albe" ar putea scăpa basma curată, cetăţenii au lansat, pe internet, o petiţie prin care pragul să fie stabilit la minimum posibil: 1 leu.

"Noţiunea pragului valoric din OUG13 a primit legitimitate, iar acum Guvernul se grăbeşte să o pună în practică. Deja organizează consultări pentru a lua pulsul celor interesaţi. Îl lăsăm să-şi facă de cap sau punem piciorul în prag?

Un prag prea mare ar fi nimic altceva decât un stimulent pentru corupţie. 1 leu ar fi suma simbolică ce ne-ar face pe toţi egali în faţa legii.

Semnează petiţia! Nu sta deoparte în timp ce instituţii ale statului îi scapă basma curată pe penali! Primul set de semnături va fi depus pe 28 iunie la dezbaterea organizată de Ministerul Justiţiei cu societatea civilă", se arată în textul petiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne