Cel mai misterios sat din India este în atenţia cercetătorilor

Kodinhi este un sat indian care are o caracteristică specială: în acest loc misterios rata de gemeni este fără precedent, cu peste 220 de perechi dintr-un total de 2.000 de familii.

Gemenii din satul Kodinhi, districtul Kerala, India
Gemenii din satul Kodinhi, districtul Kerala, India (pixelizam.com)

În apropierea oraşului Tirurangadi, în districtul Kerala, există un sat numit Kodinhi, o mică localitate unde trăiesc aproape 2.000 de familii: este un sat aşa cum există multe în India, dar, la o privire mai atentă, se poate observa ceva foarte neobişnuit care a făcut ca Kodinhi să ajugă în lumina reflectoarelor de ştiri internaţionale. Tocmai datorită dimensiunii sale mici se pare că ... se vede dublu: nu este o iluzie optică, ci localitatea are un număr impresionant de gemeni. Există, de fapt, doi gemeni la fiecare vârstă şi toate familiile au în casă cel puţin o pereche.

Satul deţine întâietatea pentru cele multe naşteri de gemeni decât în oricare alt loc din lume: conform calculelor, este de şase ori mai mare.

Mulţi se întreabă care sunt cauzele acestui fenomen, deoarece Asia, în comparaţie cu alte continente, are de obicei o rată mult mai mică de naşteri de gemeni. Se pare că totul a început în jurul anilor treizeci, iar de atunci numărul naşterilor de gemeni a fost în continuă creştere, continuând să crească şi în prezent. Au fost efectuate mai multe studii pentru a înţelege cauzele acestui fenomen, cauze care urmează încă să fie stabilite. Unii susţin că fenomenul este rezultatul anumitor molecule prezente în apa din zona satului Kodinhi, unii spun că de vină sunt unele alimente misterioase cu care se hrănesc locuitorii, iar unii investighează factorii genetici, biologici, moleculari, ereditari şi clima.

Mai există alte două cazuri similare în lume: oraşul Igbo-Ora din Nigeria, unde cercetările sugerează că există o relaţie între naşterile de gemeni şi obiceiurile alimentare ale femeilor şi comunitatea mică şi izolată Candido Godói în Brazilia.

În anul 2008, 30 de perechi de gemeni din Kodinhi, însoţiţi de părinţii lor, au participat la întâlnirea de la Twins and Kins Association, prima asociaţie de gemeni recunoscută din India, care are ca obiectiv să atragă atenţia asupra problemelor specifice ale naşterilor multiple, cum ar fi cele legate de educaţie şi sănătate.

Locuitorii satului Kodinhi şi-au dat numele de Twin Town şi adesea, cei care vizitează statul Kerala, faimos pentru peisajele sale deosebite, care se pierd între marea de culoarea smaraldului şi cei şase sute de kilometri de coastă, formate de plaje largi de nisip, de promontorii stâncoase şi de întinderi de plantaţii cu nucă de cocos, programează o oprire pentru a admira pe viu fenomenul satului misterios.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură