Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini

Idei de afaceri cu bani puţini
Idei de afaceri cu bani puţini (Facebook)

Sună mai mult decât interesant, să poţi să începi o afacere când bugetul este redus. Şi mai interesant este să reuşeşti să clădeşti un imperiu din resurse limitate, cu un buget strâmtorat şi chiar în sistem part-time. Dar să ştiţi că mulţi afacerişti aşa au început.

Deşi mulţi şi-ar dori să înceapă o afacere, majoritatea ezită tocmai datorită riscului de a pierde banii investiţi. Şi, totuşi, există destule idei de afaceri cu bani puţini care minimalizează riscul investiţiei iniţiale. Cei care îşi pun întrebarea cum să lucrezi de acasă, fără să investeşti zeci de mii de euro într-o afacere riscantă, vor găsi câteva răspunsuri şi idei interesante în rândurile de mai jos.

Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini. Cum începeţi

Ca paşi esenţiali de efectuat, pentru orice tip de afacere, specialiştii recomandă să:

1. proiectaţi un mic plan de afaceri

2. alegeţi o formă legală de organizare şi obţineţi autorizaţii pentru activitate şi pentru punctul de lucru, avize şi licenţe, permisiunea locatarilor etc.

3. organizaţi locaţia în care vă veţi desfăşura activitatea şi dotaţi-vă cu echipamente, instrumente, ustensile necesare.

4. identificaţi un furnizor serios şi convenabil

5. consolidaţi un portofoliu adecvat audienţei dvs. ţintă

6. adaptaţi-vă produsele la audienţa ţintă şi la posibilităţile lor financiare.

7. promovaţi-vă portofoliul de servicii/produse în mediul online prin intermediul unui website, unui blog, prin intermediul unei pagini de Facebook, în cadrul workshop-urilor şi seminariilor din domeniu, prin networking şi nu numai.

Nu uitaţi faptul că cei mai mulţi clienţi vor fi cooptaţi pe baza recomandărilor clienţilor mulţumiţi. WOM (Word of mouth marketing - marketingul “din-gură-în-gură”) funcţionează de minune şi pentru cele mai importante dar şi pentru cele mai mici companii sau firme.

Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini. O afacere online

Sună puţin a clişeu, dar afacerile online rămân printre cele mai profitabile atunci când punem în balanţă potenţialul de profit şi investiţia iniţială pusă la bătaie.

Din capul locului un site web este mult mai ieftin decât un spaţiu comercial pentru care ar trebui să plătiţi chirie, utilităţi, logistică şi multe alte cheltuieli.

O afacere online vă scuteşte şi de cheltuieli legate de salarii şi, uneori, de transport şi depozitare. Publicitatea pe internet este de asemenea mult mai ieftină decât cea din mass media. Toate astea constituie principalele avantaje oferite de mediul virtual.

Cu o investiţie de cel mult câteva sute de lei vă puteţi crea propriul blog, site de nişă sau magazin online.

Magazinele online oferă posibilităţi de expunere a produselor, pe care le sortaţi după filtre, administrare de stocuri, puteţi emite facturi, aveţi posibilitatea să vedeţi în ce moment vizitatorii abandonează coşul de cumpărături, puteţi încasa bani cu card.

În afară de site-urile comerciale, celelalte site-uri (bloguri, forumuri etc.) se pot tranforma în afaceri profitabile, dacă reuşiţi să convertiţi traficul generat de utilizatori în bani proveniţi din vânzarea de publicitate.

Bineînţeles că acest lucru nu se realizează fără muncă şi banii nu pică din cer nici chiar pe Internet, însă este o afacere care vă oferă posibilitatea să lucraţi de acasă, să faceţi ceea ce vă place, fără să riscaţi sume mari de bani.

Dacă nu vă plac afacerile online nu-i nimic, există multe alte idei de afaceri cu bani puţini la care vă puteţi gândi.

Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini. Asistenţă în organizarea de evenimente

Dacă sunteţi mai dinamic(ă), vă plac petrecerile, puteţi îmbina plăcutul cu utilul.

Evident, nu este una dintre afacerile pe care să le începeţi în cadrul unei pieţe ce duce lipsă de competitori. Sunt mulţi şi sunt pregătiţi pentru a câştiga supremaţia local sau naţional.

Esenţial rămâne faptul că în orice domeniu v-aţi dezvolta, aveţi întotdeauna oportunitatea de a identifica o nişă pe care să vă axaţi. Cu analizele de rigoare, puteţi identifica o nişă potrivită în care nivelul concurenţial să fie cât mai redus.

Astfel, puteţi să deschideţi o firmă de organizare de nunţi, de botezuri, conferinţe, seminarii sau webinarii, de petreceri pentru copii, pentru seniori sau petreceri de divorţ. Acestea din urmă au un suflu mai nou la noi în ţară, dar mare interes în ţările din vestul Europei. Sunt petreceri inedite, cu temă originală şi care pot prinde perfect şi în România.

Pentru deschiderea unei afaceri specializate în organizarea de evenimente nu e nevoie de dotări sau de investiţii iniţiale, dar este indispensabilă existenţa unei baze de date. Începând de la tarifele camerelor de hoteluri/pensiuni şi a tarifelor de închiriere a unor săli de conferinţă şi continuând cu liste de preţuri la diverse articole promoţionale, toate informaţiile trebuie să vă stea la îndemână. Trebuie să puteţi face imediat o estimare de costuri pentru orice tip de eveniment, de la o reuniune de business cu 10-15 participanţi la o nuntă cu câteva mii de invitaţi. Dacă veţi dovedi că sunteţi priceput şi că puteţi găsi soluţii de minimizare a acestor costuri, cererea nu va întârzia să apară.

Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini. Servicii de aranjamente florale

Din pasiune şi hobby-uri se pot naşte cele mai profitabile afaceri.

În fapt, am putea spune că această afacere este şi una dintre cele mai atractive şi plăcute din mediul business. Şi adevărul este şi că există numeroase beneficii pentru cei care pornesc aceste afaceri.

În primul rând, trebuie să nu neglijaţi faptul că o astfel de afacere poate fi pornită, condusă şi dezvoltată de acasă, ceea ce v-ar ajuta să economisiţi sume importante de bani şi mult timp, multă energie etc.

Desigur, în acest caz discutăm şi despre afaceri mici şi simple, afaceri cu bani puţini, comenzi puţine şi profituri pe măsură. O afacere mai complexă ar cere o locaţie specială, mai avantajoasă şi mult spaţiu pentru depozitarea florilor, accesoriilor, pentru şcolarizarea noilor angajaţi care vă vor ajuta să obţineţi profiturile necesare. Puteţi începe de acasă şi dezvolta pe parcurs, reinvestind profitul.

Dar nu uitaţi! Florile ne însoţesc pe tot parcursul vieţii, în momente mai mult sau mai puţin fericite. Când se naşte un copil ducem flori mamei, la botez florile sunt prezente, zilele onomastice şi aniversare cer buchete speciale. De 1 şi 8 martie se dăruiesc flori. Începe şcoala ducem flori învăţătoarelor şi profesoarelor, la fel şi la final de an. Când ne căsătorim sau participăm la o cununie primim sau ducem flori. Ce este mai frumos decât buchetul de mireasă?

La orice sindrofie florile sunt prezente. Dar şi în momente triste, la înmormântare sau ziua morţilor ducem flori. Astfel că, o astfel de afacere poate fi cu siguranţă profitabilă şi cu cerere vastă, dacă ştiţi să vă atrageţi clienţii cu imaginaţia şi talentul dumneavoastră în design floral.

Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini. Firmă de catering cu mâncare bio/dietetică/vegetariană

Din ce în ce mai multe persoane dau o importanţă sporită alimentaţiei fie din motive medicale, fie pentru că îşi doresc să aibă un stil de viaţă cât mai sănătos. În acest context, o firmă care să furnizeze mâncare proaspătă şi sănătoasă, poate avea mult succes.

Dacă sunteţi pasionat(ă) de gătit şi mâncarea dvs este mereu apreciată de cei din jur, aceasta este afacerea care vi se potriveşte.

Pentru început puteţi lucra în bucătăria de acasă, şi când va creşte volumul afacerii, puteţi închiria un spaţiu mai mare pe care să-l utilaţi. Aprovizionarea şi livrarea produselor finite se poate face într-o primă fază cu maşina personală la care adaugaţi un echipament termoizolant adaptat.

Pentru a vă promova puteţi deschide un blog culinar în care să puneţi reţete şi să scrieţi articole despre alimentaţia bio, dietetică sau vegană. În plus, puteţi distribui fluturaşi în clădirile de birouri sau prin cabinetele medicale ale unor medici de familie şi nutriţionişti. Dar, cea mai importantă promovare cu siguranţă este cea făcută prin intermediul clienţilor mulţumiţi, aşa că este esenţial să nu faceţi rabat de la calitate şi să vă respectaţi promisiunile faţă de consumatori.

Cele mai bune idei de afaceri cu bani puţini. Consultant în carieră

În această perioadă din ce în ce mai multe persoane, fie că sunt proaspăt absolvenţi, fie că au ani de experienţă în spate, au nevoie de ajutor atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă sau de luarea unei decizii în ceea ce priveşte evoluţia propriei cariere.

Aşadar, dacă aveţi experienţă în resurse umane sau pur şi simplu o experienţă profesională vastă şi vreţi să împărtăşiţi cu alţii din ea, această idee de afacere este ca o mănuşă pentru dvs.

Ce ar trebui să ştie/facă un consultant în carieră? Să aibă abilităţi de comunicare, să cunoască foarte bine piaţa muncii, să poată să îşi ajute clienţii să descopere care le sunt punctele tari şi punctele slabe, care sunt cele mai potrivite direcţii de dezvoltare profesională, cum trebuie să îşi scrie un CV şi cum să se prezinte la un interviu, cum să îşi depăşească timiditatea, etc.

Pentru a vă promova puteţi folosi în principal Internetul, printr-un site de prezentare pentru serviciile pe care le oferiţi, pe care să puneţi şi articole privitoare la dezvoltarea şi managementul carierei. De asemenea, vă puteţi face cont pe reţele de socializare unde să interacţionaţi cu potenţialii clienţi.

Un avantaj într-o astfel de afacere îl constituie obţinerea unui certificat profesional care atestă competenţe specifice pentru consiliere în carieră în România, iar pentru asta ar trebui să urmaţi un curs specializat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie