Cetăţenii sectorului 3 se plâng de primarul "EU HOTĂRĂSC" (VIDEO)

Robert Negoiţă, PSD
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală Epoch Times. Filmare realizată de “Prietenii Parcului IOR”

Primarul Robert Negoiţă îi sfidează pe locuitorii Sectorului 3, acuză Grupul de iniţiativă civică "Cetăţean Sectorul 3", criticând modul în care edilul a organizat (şi orchestrat) întâlnirile cu cetăţenii din sectorul său în perioada 5-8 noiembrie.

Întâlnirile locuitorilor sectorului cu primarul au avut un caracter "manipulator, necivilizat şi nedemocratic", atrage atenţia grupul de iniţiativă, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Deşi întâlnirile ar fi trebuit să reprezinte o ocazie pentru cetăţeni de a purta un dialog cu primarul, acest obiectiv a fost departe de a fi realizat. La toate evenimentele de acest fel organizate printre blocuri şi anunţate prealabil prin afişe lipite pe scările de bloc, Negoiţă a venit însoţit invariabil de 20-30 de persoane aduse special "pentru a intimida persoanele care spun ceva împotriva primarului" sau care doreau să-i pună întrebări incomode acestuia.

"Cetăţenii nu pot adresa întrebări în mod civilizat primarului, întrucât acesta este singurul deţinător al unei portavoce. Cine doreşte să pună întrebări ori trebuie să se îmbulzească în faţă prin mulţimea plină de oameni aduşi special pentru a intimida persoanele care spun ceva împotriva primarului, ori trebuie să ţipe. Domnul Robert Negoiţă şi staff-ul nu doresc să înmâneze o portavoce persoanelor care vor să adreseze întrebări, astfel încât să audă toată lumea întrebarea la care răspunde primarul, să nu se pună mai multe întrebări în acelaşi timp, să se evite îmbulzeala şi ţipetele. Chiar dacă li s-a sugerat acest lucru în repetate rânduri, dumnealor au refuzat.", scriu cetăţenii sectorului 3.

Membrii grupului de iniţiativă mai explică în comunicatul lor că persoanele care îl însoţesc pe primar la întâlnirile cu cetăţenii au devenit agresive, îmbrâncindu-i şi ameninţându-i pe cei ce au îndrăznit să pună întrebări despre proiectul construirii unei săli polivalente în parcul IOR/Al.I. Cuza, proiect pe care cetăţenii din zonă nu şi-l doresc, având în vedere că presupune betonarea a 3 hectare de parc, în condiţiile în care în zonă exista alte săli unde se pot organiza evenimente."

"Lipsa de civilizaţie nu o putem trece cu vederea, iar faptul că domnul primar a venit la fiecare dintre întâlniri însoţit de aproximativ 20-30 de persoane care apostrofau pe oricine încerca să pună o întrebare incomodă este de neiertat. Situaţia este atât de gravă încât aceste persoane au devenit agresive, îmbrâncind şi ameninţând cetăţenii care au întrebat de proiectul sălii multifuncţionale din parcul Al. I. Cuza. De câteva ori a fost apelată şi poliţia, făcându-se plângeri împotriva agitatorilor care însoţeau primarul. La una dintre plângeri, la Secţia 13 de Poliţie, persoana acuzată a venit însoţită de avocatul dânsului, Manciu George, angajat al Primăriei Sectorului 3.", scriu oameni sectorului 3.

Lipsa de civilizaţie nu o putem trece cu vederea, iar faptul că domnul primar a venit la fiecare dintre întâlniri însoţit de aproximativ 20-30 de persoane care apostrofau pe oricine încerca să pună o întrebare incomodă este de neiertat. Situaţia este atât de gravă încât aceste persoane au devenit agresive, îmbrâncind şi ameninţând cetăţenii care au întrebat de proiectul sălii multifuncţionale din parcul Al. I. Cuza.

Cetăţenii mai acuză că, în situaţia, greu de realizat, în care oamenii „incomozi” reuşesc totuşi să se facă auziţi, primarul Robert Negoiţă le adresează acestora acuze politice şi sfârşeşte apoteotic: EU HOTĂRĂSC!

Reamintim că reporterii noştri au participat la una din întrevederile primarului Negoiţă cu cetăţenii săi. După ce l-am întrebat pe primar ce hotărâre a luat în legătură cu sala polivalentă din parcul IOR şi de ce se betonează în parcul Titan, primarul ne-a acuzat că facem "campanie electorală."

În ceea ce priveşte sala polivalentă, deşi locuitorii sectorului 3 au făcut petiţii pentru renunţarea la proiect, au protestat în stradă, au mers la şedinţe ale Consiliului Local, Robert Negoiţă ne-a răspuns, cităm, "cu multă satisfacţie", că a pledat personal pentru realizarea respectivului proiect.

Cetăţean Sector 3” este un grup de iniţiativă civică ai cărui membri, apolitici, doresc să se implice activ în viaţa civică a Sectorului 3 – Bucureşti pentru bunăstarea comunităţii. Facebook: https://www.facebook.com/groups/422142551245131. Blog: http://cetateansector3.blogspot.ro/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne