CFR Marfă are un nou director general

Transporturi feroviare, tren cu vagoane cisternă
Transporturi feroviare, tren cu vagoane cisternă (Epoch Times România)

CFR Marfă SA are un nou director general, în persoana lui Dan Valentin Belcea, a anunţat instituţia vineri, printr-un comunicat remis Epoch Times.

Conform comunicatului, Dan Valentin Belcea, în vârstă de 45 de ani, este absolvent al University of Pennsylvania-Philadelphia, PA- USA şi anterior numirii în poziţia de director general a fost membru în Consiliul de Administraţie al societăţii.

Noul manager al CFR Marfă, operatorul naţional de transport feroviar de marfă din România ce deţine de 54,8 % din piaţa românească de profil, şi-a început cariera în Statele Unite ale Americii şi a continuat în ţară ca Chief Financial Officer la Graffiti/BBDO (între 1993 şi 1994), CB Investment SRL (1995-1996) şi general manager la Prima Tv (în perioada 1996 - 2002).

Din anul 2005 până în anul 2012 a ocupat funcţia de vicepreşedinte – responsabil cu dezvoltarea strategică la Internaţional Railway Systems S.A., iar din ianuarie 2010 până în prezent a ocupat funcţia de Chief Executive Officer la Protan SA.

Din poziţia de membru în Consiliul de Administraţie al SNTFM CFR Marfă SA, pe care a deţinut-o din februarie 2013, dl. Dan Valentin Belcea este familiarizat cu domeniul feroviar şi cu specificul activităţii societăţii şi speră ca mandatul său să fie unul benefic pentru redresarea acesteia, se mai afirmă în comunicatul CFR.

Dan Belcea preia postul rămas vacant de la interimarul Pavel Bărculeţ, după moartea lui Dragoş-Alexandru Drăghici, fostul director general al CFR Marfă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie