Gruia Stoica crează probleme şi în Croaţia. Preluarea companiei HZ Cargo de către GFR a eşuat

Gruia Stoica, şeful Grupului Feroviar Român (GFR)
Gruia Stoica, şeful Grupului Feroviar Român (GFR) (Epoch Times România)

Acordul privind vânzarea a 75% din acţiunile operatorului croat de transport de marfă pe calea ferată HZ Cargo Grup către Grupul Feroviar Român (GFR) a eşuat, transmit reprezentanţii feroviari din Croaţia, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

GFR a modificat anumite condiţii de achiziţionare faţă de oferta iniţială, iar în această situaţie nu poate continua procesul de vânzare, se arată în declaraţia publicată de Ministerul Transporturilor din Croaţia. Compania va anunţa săptămâna viitoare noua perspectivă privind privatizarea HZ Cargo. Reprezentanţii GFR nu au făcut declaraţii în legătură cu această informaţie.

GFR este membru al Grampet Group din România - cel mai mare operator feroviar privat din Sud-Estul Europei -, companie înfiinţată în 1999.

Grup Feroviar Român, care este o societate cu capital social integral privat, prestează servicii de transport feroviar de mărfuri şi servicii conexe transportului feroviar. GFR exploatează un parc de 8.000 de vagoane şi 260 de locomotive.

O situaţie similară s-a întâmplat şi cu compania CFR Marfă. Grampet a fost declarat câştigător al privatizării CFR Marfă, proces care a eşuat în toamnă, deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile din contractul de privatizare.

Grampet, prin compania Grup Feroviar Român (GFR), trebuia să plătească până la data de 14 octombrie 2013 suma de 202 milioane de euro, iar statul, prin intermediul Ministerului Transporturilor, ar fi trebuit să îndeplinească anumite obligaţii privind diminuarea capitalului social al CFR Marfă şi obţinerea acordului din partea băncilor care au creditat compania de stat. Totodată, tranzacţia nu avea nici avizul Consiliului Concurenţei, aşa că procesul a fost declarat eşuat, statul român angajându-se să înceapă din nou formalităţile pentru privatizarea CFR Marfă în 2015.

Grampet a fost interesat şi de privatizarea companiei feroviare din Bulgaria, unde procesul este îngheţat încă din primăvara anului trecut, când s-a schimbat Guvernul de la Sofia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie